Födelsedagar

Så var det fredag och idag fyller Julia 12 år !! Grattis gumman. Barnens mamma hade också sin födelsedag i dag så det är med blandade känslor födelsedagen firas. Nåväl hon väcktes 7.30 och fick massor av fina presenter så hon var så nöjd och glad. Jag var och köpte henne ett puder på Åhléns i går och när jag gick där hittade jag en serie för naglarna som hette"Sally Hansen" Miracle Cure. För endast 120 kr kommer mina naglar aldrig mer att spricka eller flagna utan nu ska de bli starka. Efter det kan jag köpa ett annat lack i samma serie för samma pris fast de påskyndar tillväxten! Detta ska vi noggrant följa.

Vad det gäller min kamp och aftonbladets vinnardiet så går det förträffligt! På kvällen hade vi kycklinggryta med mellangrädde och cr.fraiche med tagliatelle, men konsekvent som jag är åt jag endast grytan. Vi hade broccoli och röd paprika i så det var helt ok. Till det drack jag vatten. På morgonen i dag blev det omelett med ost  och jag mår redan mycket bättre i magen den är inte lika putig nu.

Maja är sjuk idag så jag får nog ändra om planerna lite vad gäller firandet av Julia. Vi skulle gå på stan och fika, men jag får se hur mycket Maja vill och orkar. I eftermiddag kommer farmor, faster och kusiner så då ska vi ha princesstårta. Emil är med sina kusiner hos sin farmor och farfar så han ska jag också hämta hem idag. Jag har ju inte sett dem på en vecka nu. Frågan är hur jag gör med tårta till Emil. Han är ju glutenintolerant...kanske han nöjer sig med glass..kanske inte.

Så här blev det; Jag skulle köra och hämta Maja och när jag kom ut hittade jag inte min gråa bil i nytvättat skick utan i stället var det totalt överöst av fågelskit!! Dj-a KAJOR!!! Vi fick åka direkt till tvätten och med avfettning gick det på nästan
200 spänn!! 


Efter att den var ren igen åkte vi hem och där firade vi Julia med Halloweentårta, princesstårta fast orange.

Det löste sig med Emil för han ville vara kvar med kusinerna till senare på em.


Ett ord på vägen; Vänd dig till ungdomen, för den vet allt!

Så var arbetsdagen äntligen slut!

När man har fest på förskolan mellan 9.30 och 11 är barnen ändå uppe i taket från kl 8 till de går hem och nästan alla barn på min förskola är kvar till 17.00. Så var det även idag. Vi brukar försöka komma ut flera timmar varje dag men pga fest och ett ihärdigt spöregn hade vi kl 15.40 endast varit ute i ca 30 minuter vid lunchtid. Det vara bara att klä på alla barn lagar på lager med kläder och därefter regnkläder för regnet öste fortfarande ner. Innan jag gick och satte mig vid datorn serverade jag en uppmuntrande kopp kaffe till min kollega Bea som bara har en timme kvar att frysa!!

Jag har ju glömt berätta om kampen mot den svällande magen...Det började i går morse med att jag åt en omelett med ost och skinka till frukost. En kopp svart kaffe på fm och till lunch (som jag fick äta på jobbet för att jag hade glömt mat) köttbullar och rivna morötter. Jag avstod potatismoset med gott samvete. PÅ kvällen åt jag grillad kyckling med isbergssallad, gurka och tomat. Gott och lätt. Sen var jag hos en kompis och då slank det ner att par godisbitar men jag är ändå nöjd över dagens intag.

Likadant idag. En stoor tallrik yoghurt till frukost, och till lunch hade jag med mig kyckling och sallad från igår med keso till. Eftersom det är tillåtet med fet mat tog jag två fläskbitar som serverades på jobbet, men raggmunkarna hoppade jag över precis som jag hoppade över glassen och juicen på festen och korvbrödet till mellanmål. Känner mig faktiskt stolt och stark!!

Nu måste jag köra hem. Hasse är på bio med den lilla som är sex år och jag har lovat att köpa kycklingfilé till en god gryta med tagliatelle...redan nu förbereder jag mig på att jag inte ska ha tagliatelle! Jag ska också köpa present till Julia som fyller 12 år i morgon...därför har jag semester i morgon..så jag kan vara med och sjunga!

Huset vi skulle buda på har redan stigit med 10 000 över det vi hade bestämt som maxtak.........skitstörigt!


Ett ord på vägen; Var dig själv- det är Du bäst på!

Man behöver tid

om man vill blogga och jag trodde jag hade tid, men tydligen inte för jag har ju inte kunnat skriva sen i förrgår!!
Jag jobbade hela dagen i går som resurs och då är jag inte i barngrupp utan på kontor och jag trivs rätt bra med det faktiskt..särskilt i går eftersom det regnade så mycket! Däremot avlastar jag personal på äventyrsförskolan så att de får ut sin rast så i 1½ timme satt jag i ett vindskydd och hade det mysigt med barnen.

Vi var på banken efter jobbet och fick ett lånelöfte på huset, spännande...kanske vi ska lägga bud.

När jag kom till jobbet i dag möttes jag av ett skelett och en häxa och det var mina änglar som påminde mig om det är Halloweenfwst idag. Så vi gjorde långbord med vit duk som Anna fick rita läskiga saker på. Tack Anna min underbara kollega för att du är bra på det jag inte är bra på! Vi hade äppeljuice som barnen fick dricka, fast vi kallade det för spökpiss. Vi hade dekorerat med spindelgodis och tandrader....De fick även glass. Sen hade vi disco !! Tyvärr hade vi glömt spökdiscoskivan hemma, men sommartider med Gyllene tider går ju alltid hem!!



Spök piss 


Bordsdekoration
                                                                  


Fröken dansade på bordet!!        


                      
 Spöksamling




Ett ord på vägen; Man borde njuta av småglädjorna lite oftare!

Så var det dax för mig också!!

Jaha nu är det dax för mig också. Du kommer att ha en blogg innan denna veckan är slut sa min kompis i går. Hon har startat en och tycker det är såå kul. Jag känner att det händer mycket spännande i mitt lilla liv just nu. Vi har tittat på ett hus, idag börjar jag kampen mot den mer och mer svällande magen och dessutom har jag ett jobb som förskollärare som jag trivs med och när man jobbar med supermysiga kollegor och många glada barn får man sig många härliga skratt!!

Jag var i malmö på skolmässa i går och det var mycket bra! Vi var på ett seminarie om hur man kan jobba med naturvetenskap och teknik i förskolan och det var mycket bra och intressant. Jag återkommer att berätta mer om den.




Naturvetenskap i förskolan. Lika stora behållare men med olika form...hmmm 

Efter den resan var jag helt slut så jag vaknade lite sent idag. Efter en helg på Österlen med massor av potatisgratäng, nybakat bröd, marmelad, skagenröra, oxfilé och gårdagen med underbar pasta med krämig gorgonzolasås, caschewnötter, salt godis och center är det i dag dax. Jag skall börja med Aftonbladets vinnardiet (se kropp och hälsa 16-17 september) Där finns tre tumregler: 
1. Välj alltid osötat
2. Undvik allt vitt mjöl
3. Läs innehållsförteckningen (Är det högst 5 g kolhydrater per 100 g kan du stoppa i dig så mycket du vill!


Ett ord på vägen; Räkna glädjeämnena!

RSS 2.0