Lördag och söndag 24 och 25 januari

Åh flytten närmar sig med stormsteg, men jag behåller fortfarande lugnet. Säljarna av huset är så snälla så vi har fått tillgång till ett förråd som vi kan ställa alla lådor, säckar och mindre saker i. På fm körde Hasse ett par lass med bilen och jag gick på stan med barnen. De ville handla sig lite saker för sina presentkort. Maja handlade ett par snygga jeans och en tunn cerise och svart soc-jacka (75:-!!!) på

 

Emil som har presentkort på BR köpte Bionicle för sina pengar.Annie som föredrar kläder framför leksaker handlade ett par rosa tunna byxor och en vit långärmad tröja på HM. Där hittade även Maja och Emil sig enfärgade tunna snygga polotröjor! Jag tycker det är stilrent och snyggt! Jag då? Fick varken tid eller ro att leta efter nåt till mig själv........det är som vanligt.

På em var jag hemma och packade och senare när vi precis skulle äta kyckling med ris och wookgrönsaker ringer min moster Nina. Hon berättar att Micke har blivit lotsad till land av Sjöräddningen när hans nya fiskebåt lade av i vattnen mellan Sturkö och Karlskrona. Nu satt han på Sturkö och Nina satt i stan utan bil och med en liten tjej på ett år som har diarré. NICE! Jag tog Emil med mig och körde ner till lilla Elvira så att Nina kunde ta min bil till Sturkö för att hämta hem sin man. Maja var på handboll och när den var slut kom hon dit. Vid halv sju var vi hemma igen.

Jag får gratulera min morbror Kenth som fyller 46 år idag!!Sen var det då söndag. Efter frukost packade jag bilen och körde mot huset, men först mötte jag mamma och Gunnar vid Konsum. De skulle umgås lite med mina barn. Därefter körde vi ett lass till huset och på hemvägen ringde vår hyresvärd och sa att han kommer och har visning om en timme. Vi fick glömma kartonger för ett tag och koncentrera oss på städning i stället! Därefter packade jag ner städskåp och skruv/spik- och verktygsförråd och sen tömde jag balkongen på baden-badenstolar, bord, grillar, krukor, jord och balkonglådor. Sen sopade jag och nu är det klart!

Det var bara Julia hemma av barnen i dag. Vi åt kött, gratinerat mos, broccoli, baconinlindade haricot verts med rödvinssås eller grönpepparsås. Sen bänkade Julia och Hasse sig framför handbollen. Jag roade mig med att dra ut spik och skruv från väggarna (det som är gjort är gjort och jag slipper göra det sen). Emil hade åkt från mormor till sin kusin. På vägen ut för att hämta honom körde jag inom Bea och visade mig. Hon undrade vart jag tagit vägen och då ska jag berätta att jag har inte haft internetuppkoppling på tre dagar och kommer inte att ha på ca 3 veckor pga flytten...kul. Jag överlever för jag har ju dator på jobbet innan och efter arbetstid samt på rasten, men Julia håller redan på att gå i taket så mycket som hon sitter på MSN och bilddagboken =)

Torsdag och fredag 22 och 23 januari

I torsdags slutade jag kl fyra men jag skulle ta med Annie på öppet hus på Nättrabyskolan. Det hade varit smidigt för henne själv att gå i den skolan nu när vi ska bo där. Det var ett jättebra öppet hus! Annie fick träffa fröken som har förskoleklassen och hon fick se klassrummet som både försoleklassen och ettorna har. "Va mysigt" var hennes kommentar! PÅ torget hade estetiska profilen uppträde och vi var och kollade gympasalarna, tittade på teater, träffade skolsköterskorna mm. Restaurangen bjöd på mat, men vi hann faktiskt inte gå dit. Maja har ju gått fsklklass och ettan på Nättrabyskolan så vi var och såg hennes gamla klass och träffade dem lärarna OM nu Maja skulle få för sig att vilja komma tillbaka till sin gamla klass. Summa summarum så var det ett mycket välorganiserat öppet hus och det ska alla medverkande ha en eloge för!

Från vår hyresvärds hemsida;

Bilder över "PARADVÅNING" om 268 kvm Ledig from 20090401

På fredagsmorgonen fick jag reda på att vi skulle ha visning av lägenheten på em och jag jobbade till 16.30. I stället för att jogga en runda som jag planerat fick jag städa hela morgonen. Vi har hela tredje våningen på bilden över vårt hus!
 Jag är ofta rätt allmänt förvirrad och ett exempel på det är att jag skulle ha Hasses bil till jobbet och då har han en sån där nyckel man bara klickar på så öppnas alla dörrar. Med den i handen skall jag gå ut och i rena farten lyfter jag handen och trycker på "öppna-knappen" när jag skall gå ut genom porten. Jag skrattade för mig själv och tänkte "du är ju inte klok". Jag satte mig i bilen som var parkerad en bit längre ner på gatan och kom på att jag glömt kaffet. Det stod på en kant inne i vår portuppgång. Jag ställde det där när jag skulle slänga sopor. Jag fick köra och hämta det innan jag kunde köra till jobbet.

Fredagar på jobbet brukar vara ganska ok. Lite fika med kollegorna (denna dag avstod jag faktiskt från frallorna och tog ett sportknäckebröd med keso!)
Se hela bilden

Vi hade 7 barn som lät som 27 hela dagen!
Vid fyra fick jag lova att gå från jobbet och då började nästa pass. Nellie fyllde 18 så vi skulle på kalas. Emil har inte varit i skolan utan hos farmor och farfar för han sa att han hade ont i magen. Han hade inte ätit nåt på hela dagen så jag bestämde mig för att han fick vara hemma med mig i stället. Däremot ville Maja, Annie och Julia åka ut! Hasse var på middag med kollegor.
Men innan vi kom dit!!! Hem för att erbjuda mat eftersom kalaset endast erbjöd massor av godsaker som tårta och kakor. De valde bara att ta en macka! När vi kom iväg var jag tvungen att tanka sen körde jag hem igen för jag hade glömt min mobil sen skulle jag hämta emil som var med farmor hos kusinerna i Nättraby, därefter körde jag och hämtade pengar sen vidare till Blekingeplantan för att få hjälp att sätta ihop en fin bukett i limegrönt och rosa med pengarna snyggt i stuckna! Sen var vi färdiga och kunde åka på kalas. Emil ville jättegärna förlja med men nu var det två orsaker som gjorde att vi avstod. 1. Jag visste inte hur det var med den lilla magen 2. Att komma på tårt- och kakkalas med en glutenintolerant son är inte det enklaste. Då skulle jag fått åka till typ Maxi (som har ett bra glutenfritt sortiment) för att hitta något som skulle duga som komplement till prinsesstårta och där tog mina krafter och dessutom tiden slut! Vi lämnade tjejerna där i samförstånd med att de skulle få åka med sin farmor hem.

Vi körde till Harald Nyborg för att köpa ytterligare ett 10-pack kartonger och sen höll jag på att gå av på mitten av hunger! Vi intog Michael´s kebab och jag tog en liten kebab i bröd- Emil valde en kebabtallrik barn naturell (inget annat än kebabkött och pommes) med svag sås bredvid. Till det delade vi en cola!


 Kvällen tillbringade vi hemma framför TV:n och kollade på let´s dance! Jag avstod ett glas vin OM jag skulle hämta Hasse på natten....(det behövde jag aldrig.) Tjingeling!

Åh vilken dag!

Så här soligt och uppmuntrande var vädret när jag körde till jobbet idag!

 

Jag var resurs idag och det var kul. På fm satt jag på havgården och fick en hel del gjort.
Därefter åkte jag till jobbet och redde ut lite placeringsarbete. Våren kommer bli skittufft på vår avdelning, men personen som placerar barn säger att det gör inget att ni ligger lite högt -  i dagens varseltider blir helt plötsligt nån förälder arbetslös. Det var det dummaste jag har hört...nu ska vi gå och hoppas att en familj går i kras så vi inte får så hög arbetsbelastning. Det ni!

Jag var rastavlösare i skogen också och det gör mig ingenting. Tvärtom får jag frisk luft på onsdagar också fastän jag inte är i barngrupp och jobbar. På eftermiddagen hade jag möte med min chef som säger att hon vill ha kvar mig på onsdagarna, att jag gör ett bra jobb och att jag ska få ha lönesamtalen på min förskola vilket glädjer mig! Hon sa t.o.m att det kanske dyker upp nån rektorstjänst till hösten och då är det ju bra om man redan har 20% som ledare. Jag gillar Nättraby Ro jättemycket men dessvärre blir det nog inga lediga tjänster i det området...

I kväll har jag faktiskt jobbat. Jag ska hålla en liten utbildning i powerpoint och då skulle jag göra en avancerad lathund så att t.o.m. de som aldrig suttit vid en dator ska kunna göra en proffessionell presentation. Det tog tre timmar. Innan jag började förberedde jag min nyttiga middag...

. 

Morot, palsternacka, paprika, broccoli, röd lök, olivolja, salt, vitlök
Mums in i ugnen

Efter 2 timmar kom jag på att maten står på 200 grader i ugnen...ojDetta gick att rädda...men inte detta, svartbränd broccoli och lök................
Jag som för en gång skull skulle vara lite nyttig!!

Julia är fortfarande inte bra..hon har influensan och jag bara väntar på vem som skall bli näst.
Hasse är på Hockey. Det är derby mot Olofström och det är 3429 pers i publiken. Dessutom leder KHK just nu med 2-1!
Hasse ringde och sa att min mamma står på läktaren. Är hon där kan vem som helst vara där!

Ha det gott!!!!

Nu ska vi inspireras till ett långt och hälsosamt liv!

Jag har inte turen på min sida idag. Hade precis skrivit ett inlägg som var hur långt som helst och så försvann det innan det var sparat så nu får jag börja om igen! UÄÄÄÄ

I går var det måndag och då öppnade jag på mitt arbete. Det innebär att jag får stiga upp kl 5.15! Larmet gick i alla fall inte och kl ett slutade jag. Jag gjorde s.k. barnfri tid och satt kvar på jobbet en timme innan jag körde hem till lilla Julia som åkt på influensan. Fick höra när jag pratade med Maja i telefon att Emil ligger hemma hos sin pappa i kräksjuka. Det är konstigt för jag har i 8 år hävdat att vi tre tillhör den procent av Sveriges befolkning som aldrig får kräksjukan och det är mycket jobbigt att ta tillbaka det!

Nåväl jag skulle på ett kvällsmöte i Nättraby- Föräldraråd - på den förskola jag är ledarresurs. När jag körde gav Hasse mig en spark där bak genom att ge sig ut och springa 3 km. Eftersom jag är en tävlingsmänniska måste jag ju också springa samma sträcka i morgon innan jobbet!Jag satt i bilen och såg att jag hade noll bensin. Jag var tvungen att tanka och upptäckte till min fasa att jag inte hade nån plånbok med mig. Tittade på klockan och insåg att jag måste chansa. Jag kom ut och när jag skulle köra hem kändes det bättre om jag höll krampaktigt i ratten med raka armar halvt blundande. Då kanske bensinen skulle räcka! Det gjorde den!Jag gick och lade mig tidigt och sov några timmar innan Julia med feber och hosta kom och lade sig hos oss tätt följd av Annie. Det blev inte mycket mer sömn. Jag hade ju ändå bestämt mig för att springa så när jag lämnat Annie sprang jag de 3 kilometrarna - i regn och motvind! Men jag gjorde det!Jobbade till kl 17. Anna var sjuk i går och idag och det är inte samma sak att jobba med vikarier. De är duktiga men man får ju tänka på allt och det tar energi! Körde hem och lagade spaghetti och köttfärssås. Sen har jag inte gjort nåt! Jag läser mycket om träning, kost och motion. Jag tycker det är kul, men det är ju inte många bråkdelar man använder i praktiken. Jag blir inspirerad, men jag genomför sällan något av det som inspirerar mig! Just nu läser jag om pulsträning på marathon.se och jag prenumererar på I form så den ligger alltid vid sängen! De har också en bra hemsida där man kan mäta sin promenad eller löparrunda!

http://www.iform.se/       http://www.jogg.se/  - bli inspirerad och häng med på Vårruset i Växjö den 11 maj! 
http://www.varruset.se/


Larmet går!

I onsdags var vi på banken för att bestämma hur lånen till huset ska ligga och det är mycket billigare för oss att bo i hus än var det är att bo i lägenhet. Vi sparar ca 5000:-/månaden. Det firade vi med mousserande vin och räkmacka på kvällen!

  

I torsdags var jag med de stora barnen i skogen för att träffa Fredriksdals förskola. Det var trevligt och barnen leker alltid lika bra i skogen.

I fredags hade vi lite barn och då passade jag på att komma  i kapp med barnens dokumentationer och jag fick undan en massa skräp som hamnar på bänkarna. Jag slutade kl 13 och då körde jag hem till Bea som hade ledig fredag. Det som märks tydligast att hon inte är kvar hos oss är att ingen dammsugar avdelningen och att ingen skämtar hela tiden. Hon är en mästare på att städa och hålla fint...det är lite ont om tid att göra det nu eftersom barngruppen blivit större!

I lördags hämtade vi släp och lånade Gunnar och hans bil med krok för att slänga trasiga möbler och säckar med skräp! Vi fyllde ett helt gallersläp och ändå har vi mer saker som vi ska köra upp en annan dag.

Theos mamma ringde halvt förtvivlad och sa att de ska åka till fjällen i natt och att Theos skor blivit kvar på förskolan. Jag kan aldrig säga nej, men jag har aldrig varit på jobbet en helg eftersom det är larmat. Jag ringde en kollega som sa att det ska gå att larma av med hjälp av en kod så jag körde ut. Jag öppnade dörren tog skorna och sen oioioioioioioioioio tjöt larmet- högt! Jag hann inte ens försöka larma av!
Blev lite smått stressad med ringde ett nummer som stod vid larmet. Det var ett vaktbolag som lovade att köra ut och larma av. Snällt fick jag vänta tills de kom och fick tyst på eländet! Theo fick i alla fall sina skor och nu hoppas jag de får en bra och härlig vecka i fjällen!Efter den pärsen körde jag via Bea och då hade hon bakat kanelbullar!! Jag fick kaffe och bullar och det var sååå gott!På em skulle vi hem till Hasses mamma för att äta bruna bönor med fläsk- också en tradition. Farmor gör världens goaste bruna bönor och sen steker grabbarna i familjen världens goaste fläsk!Vill man finns det potatis till och även stekt lök om man vill ha det. Rödvin och öl hör också till!

I dag har jag gått en runda på 4 km och sen har jag packat! Köket och Emils leksaker packade jag idag! Vår hyresvärd ringde och sa att han ville ha en visning i morgon så då blev det lite städning också!
På tal om städning bävar jag för att flyttstäda denna lägenheten....det kommer ta veckor känns det som.
Hasse kollar på datorn KHK- Helsingborg och det verkar som att KHK vinner! 

I morgon börjar jag 6.15 - det är bara att hoppas att larmet inte går denna gången =)

Någon som vill byta jobb med mig???

Vaknade av en grym träningsvärk på framsidan av låren. Smorde in mig med hästlinement och drog på mig träningskläderna. Emil kom på att hans gympaskor blivit för små så jag fick trava upp med honom till fröken och ursäkta oss att han inte hade gympakläder med sig. Det gick bra- han var med ändå och spelade spökboll utan att bli träffad en gång!Jag skjutsade moster Nina till Gräsvik och hennes nya jobb innan jag körde ut till min löprunda. Idag sprang jag 2,5 km. Jag fick inte ont i huvudet och hjärtat höll inte på att sprängas- det var bara min träningsvärk från igår som kändes. Nu är jag i alla fall på gång! Det roliga med mig är att jag är vädur = tävlingsmänniska = aldrig nöjd. Inte nog med att jag måste springa längre, jag måste springa snabbare. Målet är 5 min\ km och igår spang jag på 7 minuter- idag på 6.!!


vädurens tecken

När jag kom till jobbet skulle vi dansa ut julen vilket jag aldrig förstått mig på. Vi dansade långdans och sjöng "Nu är det jul igen" typ 100 gånger. Sen samlades vi i matsalen där julgranen stod och då sjöng vi "Nu är glada julen slut slut slut.." och därefter ställde vi ut granen på gården. Sen var julgransplundringen slut :(


Därefter skulle vi gå ut. Det var värsta leran på hela gården så vi tog ett snabbt beslut om att gå 20 meter så vi kom till skogen i stället. Inte nog med att det är torrare, barnen leker mycket bättre och det ger ett lugn och en ro över oss alla att vara där istället för på gården. Cykla kan barnen göra på eftermiddagen i stället.

Att jobba med många tre-åringar har sitt pris. Idag var de inte sååå roliga. Jag hade städat in 11 madrasser, 11 kuddar och 11 filtar i skåpet innan jag gick ut i matsalen för att förbereda mellanmålet. Min kollega satt och läste saga för ett antal barn. När jag kom in för att säga till att mellis var färdigt så hade ett gäng slitit ut 11 madrasser, 11 kuddar och 11 filtar igen!!! Jag blev sååå arg! Det roliga är ju att de inte kan städa efter sig- de får ju inte in de stora madrasserna utan vuxenhjälp.

Nåväl när alla hade ätit skulle vi gå ut. Det tog 1 timme att få ut 15 barn!! En del bara vägrar att klä på sig utan springer omkring och gör allt annat typ tvättar badrummet, pillar sig mellan tårna, leker med en bil osv..... Man skulle se ut så här;Jag blev kvar ute tills sista barnet gick hem.

Därefter skulle jag hämta Emil som var och lekte med min kusin Adrian!! (de är hör och häpna lika gamla). Sen åkte jag hem för att ge Emil mat, förhöra Maja på eng-läxan, ducsha, och sen öppna en mycket stoor och en mycket stark öl!Hasse var och tränade innebandy och under den tiden satt jag i telefon först en halvtimme med min nuvarande kollega Anna, sen 45 minuter med först Ulrika och sen Bea. Den sistnämnda berättade att det är sååå skönt att jobba med småbarn (hon har för tillfället tre barn inskrivna på sin avdelning) Sånt orkar man inte höra en sån här dag.
Men jag sprang i alla fall i morse och det har förgyllt hela min dag!

I did it!!

Yes, jag gjorde det! Jag tog ett stort steg genom att byta om till träningskläder, köra ut till min blivande omgivning och springa 2 km!! Jag tänkte börja på 3 men det var tur jag inte gjorde det. Eftersom jag inte rört mig sen i augusti var jag beredd på att det skulle bli tufft. Det slutade med att jag hade ont i huvudet och att det kändes som om hjärtat skulle sprängas men jag gjorde det och jag stannade inte, jag fick inte håll och jag mådde inte illa. Det kändes ok när jag var färdig. Omgivningen var i alla fall vacker!
Marielunds gård

På väg till jobbet var det så här fint!Jag duschade på jobbet innan jag började kl 9.30. Vi har varit på skolan i dag för att gå på biblioteket. Barnen var på skolgården och de hade kul!
Vi har haft kvällsmöte så jag jobbade till kl 19. Sen for jag iväg för att hämta Emil hos en kompis på Saltö och sen hem. Hasse blev nog lite inspirerad för han och Kevin har precis varit ute och sprungit sig en runda också!
Vårruset är bokat till en måndag i maj så nu är det bara att ligga i hårdträning!

Jag har därför bestämt mig för att ta samma runda i morgon igen och igen till det känns behagligt - sen ska jag öka med 500 m osv....

Summering av helgen!

I lördags sprang Hasse på säljaren av huset som ville att vi skulle komma för kolla vad han skulle lämna kvar och vad han skulle göra sig av med. Passade bra för Maja och Emil hade ju inte sett huset mer än på bilder. Vi åkte ut och jag fick varsin TV till barnen, hyllor till Kevins rum och de sparar alla hyllor i garage och förråd etc. Barnen tyckte det var mysigt. De eldade i kaminen och det ser jag fram emot- ett varmt hem. I vår lägenhet är det allt annat än varmt.Efter besöket körde jag Maja till en kompis och sen körde jag hem för att ta itu med packningen. Vi tömde ett par hyllor och skåp så nu är vi på gång :)

Vi körde ut och hämtade Kevin i Nättraby och på hemvägen handlade vi på City Gross. Vi gick och velade och hade inte en aning om vad vi skulle ha. Det slutade med två rätter. Tacos till några av barnen och biff med pommes och rödvinssås till oss och de andra barnen.

Ninni och Pelle dök upp med lite vin så vi satt och blarrade med dem och slötittade på Tv resten av kvällenI morse åkte Hasse och Julia till Kallinge för Julia skulle spela DM i fotboll. De kom trea så de var nöjda.  Jag körde ut Emil till sin bästa kompis och kusin David. När jag kom hem igen fortsatte jag att packa och det gick bra. Jag hittade massa jobb (dokumentationer som skulle lamineras för att sedan sättas i barnens pärmar) så det fastnade jag med i nästan 45 minuter.

Jag körde Hasse och Julia till hockeyn, KHK skulle möta Ulricehamn, och sen hämtade jag Emil, körde och fixade en present till Gunnar som fyller år i morgon och sen åkte vi ner till Mamma och Gunnar i Listerby. Han har som tradition att alltid bjuda på knake (det är en korv som man bara kan köpa i Lund) med potatissallad och grönsallad.


knake

När vi satt med kaffet hamnade jag i soffan bredvid en släkting till Gunnar, Bengt 62 år. Marie satt hos oss och hon berättade stolt att nu har hon kommit igång med löpträningen och idag hade hon sprungit över 5 km. Åhhhhh!
Ångesten växer och jag vet att jag bara kommer att orka max två km den dagen jag börjar igen. Stolt berättade jag för Bengt att jag minsann sprang en mil i augusti. Då sa han lite försiktigt att han skulle springa halvmaran i Göteborg i maj. Sen berättade han att han sprungit helmaran i New York, Berlin, Stockholm och Köpenhamn och dessutom hade han åkt vasaloppet (9 MIL!!!) 15 gånger!!
Så hur ser en vanlig vecka ut för dig Bengt? undrade jag försiktigt. Jo en dag springer han 5 km, en dag springer han 1,5 mil och en dag går han på gym och då styrketränar han för att avsluta med en mil på löpband! Varje vecka och han är 62 år!!!
Nu är Bengt min nya förebild. Kan han detta då ska jag väl få upp flåset så jag kan ta vårruset på under 30 minuter!Vi hämtade Hasse och Julia när vi körde hem...jag packade inte mer idag. I morgon börjar jag 9.30..kanske ska jag springa 1-2 km innan jobbet???????????

Det allra bästa med denna helgen är att min son har varit på ett lysande humör. Inga sura miner och inga utbrott. Är Emil glad är jag glad så det har varit en väldigt harmonisk helg.Glädje

Vardag - men ändå helg igen!

I onsdags började jag jobba igen och det var med en viss oro jag började. Hur lång tid ska det ta innan jag känner mig överhopad med jobb och mina tre barnfria timmar / vecka i stället börja närma sig sju? Dessutom så har ju Bea och Ulle slutat och jag skulle börja jobba med en för mig ny kollega. Jessika har sin tjänst på min avdelning men vi har aldrig jobbat i hop. Nu har vi det- i två dagar och med ens känns allting toppen. Det har gått jättebra och dessutom fick vi sitta i två timmar idag och bara prata oss samman om det viktigaste i vårt jobb - våra barn och det dagliga arbetet med dem.

Vi har inte packat på två dagar men i morgon tar vi nya tag- vi vet av erfarenhet att det går snabbt när man väl börjar så vi ska inte stressa upp oss för det.

Häromdagen hände en kul sak som fick mig att le åt vårt mobila samhälle. Jag klev in i duschen och hade mobilen med mig om i fall Hasse skulle ringa (det var precis vid den tiden han slutar jobba). Julia och en kompis sitter och kollar på en film när jag går in i duschen. Telefonen ringer precis när jag är färdig och då svarar jag;
- Therese
- Hej, det är Julia
- Hej gumman - har du och Lina gått ut?
- Nej , men alltså kan du komma med lite papper till andra toan!

Hon hade också mobilen med sig på toa och jag hade ju inte hört henne ropa. De är finurliga de små liven!Innan på dagen skulle jag vara duktig och köra till Maxi och handla viktiga saker som dyrt men fantastiskt bra schampo och balsam. Därefter körde jag till Harald Nyborg för att hämta ett 10-pack stora flyttkartonger. Jag slet och kämpade med dessa kartonger till kassan för att betala. Jag gick ut till bilen och efter en stund kom jag tillbaka med kartongerna. Jag ställde mig i kön igen och hamnade bakom en annan kille som också skulle köpa likadana flyttkartonger. Han betalade och sen tittade han på mig och sa;
- Var det bara 9 kartonger?
- Nej, men min bil är för liten!
Snacka om att jag har liten bil!!
Hasse fick köra och hämta dem efter jobbet.Annars möblerar jag mest i huvudet- jag har svårt att somna på kvällarna eftersom jag flyttar och funderar på allt som vi behöver köpa. Frysbox, gräsklippare, utemöbler, loftsäng, hammock (inte hög prioritet men en liten dröm), grill (livsviktigt)
häcksax mm mmi dag är det fredag igen och barnen har kommit. De sitter och tittar på let´s dance och i pauserna spelar de 31.
Hasse har upptäckt Youtube och idag har han fastnat på U2 och allt de gjort!

Ha en trevlig helg!! Vi hörs igen!

Vinterdagar

I lördags var Hasse med Julia på cup i Kalmar och jag var hemma och försökte börja slänga det som inte ska med till huset. Det började össnöa och då var jag ute ett ärende men tvingades köra hem direkt för jag har inga vinterdäck!! Sånt blir lättare när man har hus. Längtar!!
På kvällen var jag hos min kompis Kina. Vi träffas så sällan så vi hade massor att berätta- ett halvår skall avhandlas. Det tog ca 8 timmar. Hon bjöd på god kycklingpaj!!
I söndags fyllde Ingvar 68 år. Det är mannen min mormor var gift med men tyvärr lämnade hon jordelivet för snart 3 år sedan. Han bor i ett hus mitt i småländska skogarna. Det var mycket trevligt! Han bjöd på superb smörgåstårta från Nybro, Dessutom har han en pulkbacke i trädgården och eftersom det var snö kunde barnen åka pulka. Annie och Hasse var med och hon var så fachinerad av alla djur och horn som hängde på väggarna. Ingvar är jägare och har sparat sina alster på väggarna. Jag är inte så imponerad men för barnen....På hemvägen förde vi förbi en sevärdhet - de har ju inte så mycket att göra i skogarna :)Ett hus med tusentals lampor och figurer i trädgården 6 km grusväg rakt in i skogen

I dag har vi tagit vara på kylan och snön igen. Vi åkte till Marie på Verkö och åkte pulka. Hasse jobbade halva dagen. Vi var ute ca en timme och sen blev vi bjudna på lyx-lunch. En fläskfilégryta med ris- mums

När vi kom hem hade Hasse köpt flyttkartonger så vi packade ner glas och porslin från vitrinskåpen, samt en garderob med påslakan, gardiner och dukar....
Sen var det bara lugnt på kvällen. Jag läste ut min bok- "sjöjungfrun" och den var sååå spännande! Läs hennes böcker- Camilla Läckberg - om ni gillar kriminalromaner! En dag kvar innan jag börjar jobba - HU!

1 januari äter alla pizza och 2 januari pantar och handlar alla

Idag jobbar Hasse och jag är ensam hemma med Annie. En bra dag där jag får chans att samla ihop mig efter alla helger och där jag kan börja planera min flytt. Kevin är så ivrig så han har redan rensat sitt rum. Tomtarna har åkt ner i sina kartongen, men i stället för att sätta lådorna i förrådet ställde jag dem mot en vägg i vardagsrummet. Där skall allt som packas staplas på hög. Om 28 dagar är huset vårt!!!!!!!
Tvätthögen var enorm och jag tänkte att jag inte skulle behöva gå utanför dörren idag.....så var givetvis tvättmedel OCH sköljmedel slut! Typiskt.
I och för sig har källsorteringen växt till ett antal papperskassar och jag ska lämna barnens saker så jag måste nog ändå ge mig ut...hu 8 minusgrader...
I dag är jag slö...står lite handlingsförlamad...måste fixa kartonger och börja packa! Är det nån som har kartonger???
Vi hörs igen! Vinterkramar!


Tillbaka igen!
Gode tid vilken kö. Kö för att panta burkar, kö för att hämta ut pantpengar, kö för att köpa korv för dem, kö för att handla, ingen kö för att källsortera. Jag kom på att idag passar alla lediga på att panta burkar, petflaskor och sen handlar dom för nu är det ju helg igen!! När vi kom hem hade jag LOVAT pannkakor till Annie. Mamma kom förbi och jag ville bjuda henne på kaffe - då var det också slut synd jag inte visste det INNAN jag handlade. Vi fick en tid på banken kl 16 för att kunna betala handpenningen på huset så nu är det klart.
Vi gjorde kyckling med ris och currysås och jag hade wokgrönsaker till (det är bara jag som tycker det är gott)
Kvällen blev väldigt lugn näst intill tråkig för kl 21 gick alla och lade sig. Hasse och Julia ska på cup i Kalmar så de ska gå upp kl 5...jag är gärna hemma..ska försöka fixa några kartonger så jag kan BÖRJA packa. Det är viktigt för mig-  att börja..................på tal om det är det annat jag måste börja med också. Årets mål är att göra vårruset på under 30 minuter och Midnattsloppet på under 1 h så jag måste börja i tid. Fast nu har jag fortfarande semester..den 7:e är det allvar igen- då tar jag tag i alla nyårslöften

Nyårsdagarna

Nina hälsade på mig en stund efter att hon shoppat loss på stan. Jag har faktiskt inte köpt nyårskläder i år- det brukar jag vara noga med annars. Maja följde med Nina hem och passade Elvira lite. Jag hämtade henne när vi skulle på festen. Vi brukar vara hemma hos Nute och Magnus på Björkholmen. Det är nära och bra ner till kommunens fyrverkeri på Stakholmen!
Till förrätt blev det hummer!som vi gratinerade i ugnenTill varmrätt hade vi fläskfilé med hasselbackspotatis, en god sallad, och två underbara såser. En ostsås och en vinsås som var gudomliga ihop. Vi var ute ett par omgångar med barnen och sköt några egna små raketer som uppladdning för det stora.

Vid midnatt var det dags att gå (vingla) ner till östersjöhallen för att skåla in det nya året!Mäktigt!!

Så idag tog vi det lugnt på fm och vid ett gick vi den traditionella nyårsrundan. Denna gång gick vi runt Saltö- Dragsö och vi häpnade över vyerna vi mötte. T.o.m Maja utbrast ett par gånger "vad fint det är". Vi konstaterade att vi på en promenad gick över fyra öar och att Karlskrona är en mycket vacker stad!
Vi passerade nappträdet på Dragsö- trädet där man går från att vara liten till att bli stor!Rundan är på 7 km och vi gick sakta så när vi var nere vid Östersjöhallen igen hade det börjat skymma, men solen stod över Pantarholmen
Därefter körde jag ut Kevin till Jannice och beställde pizza. Väntetiden var på 40 min så jag körde inom Bea för att önska dem god fortsättning och få en kopp kaffe!

Sen var det bara soffan som gällde!

RSS 2.0