Ännu en bra dag!

I går fyllde Hasse år, men han mådde inte bra så det blev ingen sång på morgonen utan jag lämnade Annie på fritids innan jag började jobba. Efter jobbet hade han piggat på sig så då fick han öppna presenter. Han fick bl a ett restaurangbesök på Mont matre för hela familjen och för att göra den presenten lite roligare hade jag varit där och fått en meny som jag slagit som en present. Sen lagade vi fisksoppa och drack champagne. Mysigt!

  

Idag fyller Bea år så efter jobbet åkte jag hem och grattade henne innan jag åkte hem och förberedde kvällens restaurangbesök. Lite fin vill man ju vara =) Mont Matre är den mysigaste restaurangen i denna lilla stad. Alltid lika trevlig och serviceminded personal och alltid lika vällagad mat. Kvällen till ära valde jag roquefordspäckad oxfile med smörslungade grönsaker med klyftpotatis, Hasse tog pepparstek och barnen pizza. Deras pizza är sagolikt god!

Resten av kvällen har jag betalat räkningar, pratat i telefon och bara njutit av friden. Jag känner mig gladare än på länge - kanske beror det på mina omega 3 tabletter som jag försöker komma ihåg att ta varje dag...




Vi hörs!!


Det blir inte alltid som man tänkt sig....

Helgen planerades med bönor och fläsk, men det blev inte alls så. Jag blev magsjuk natten mellan torsdagen och fredagen så då ställde vi in alla festligheter och förberedde oss på att alla skulle bli liggande. Nu blev det inte så.  I stället blev det en lugn fredagkväll..jag var fortfarande helt slak efter natten. Annie var på sitt första disco i Nättraby och det var jättelyckat! Vi var i stan och köpte en bolero och Julia fixade hennes hår!



På lördagen åkte jag till stan en runda. Jag köpte en snygg lampa till vardagsrummet och lite annat smått och gott bla en gravdekoration.



När jag kom hem var Hasse i full gång att organisera garaget. Efter ett besök på graven satte jag i gång med att baka kanelbullar. Annie hjälpte mig och de blev jättegoda. Sen gjorde vi plankstek och satt vid TV:n och mös med godis...



Anstalten och häktet ska läggas ner i Karlskrona så det är väl det mörka molnet på himlen för oss just nu- var Hasse ska jobba i framtiden. Pendling lär det bli frågan är om det blir till Kristianstad, Växjö eller kalmar??

Jag fick smak för att baka så i morse bakade jag brytbröd till min familj med goda pålägg juice och kaffe!!
Idag tar vi det lugnt och inväntar Annies gympa och sen är det KHK - Gislaved. Jag blir nog hemma och myser i stället. Synd att frysen är så liten annars hade jag nog bakat ännu mer- det är kul!!

Dagarna går snabbt- redan torsdag 22 oktober

Dagarna de går och går efter varandra måndag tisdag onsdag torsdag fredag lördag söndag...är en sång vi sjunger på förskolan och så är det. De bara springer iväg och nu är det redan torsdag!!
Skolarbetena klara för denna veckan, träningar avklarade och gympakassar packade, medtagna hem och packade igen. Frukt inköpt och uppäten och inköpt igen. Middagsmaten inhandlad, uppäten och inköpt igen och så rullar det på.....

Ikväll är det dags att packa Emil och Majas väskor för i morgon åker de till sin pappa igen..redan fredag .....

Helgen har vi planerat att åka in till Hasses syrra för att äta bruna bönor med fläsk. Då gör hasses mamma bönorna och grabbarns steker fläsket. Så gott särskilt med en öl till =)

Idag är det skogen som gäller med barngruppen på jobbet och det är alltid lika mysigt när man väl har fått på alla tjocka kläder och packat ner kaffet och frukten i väskan. I kväll har vi ingen aktivitet för varken barn eller vuxen så då blir det nån god mat och som sagt tvätta och packa väskor.

Vi hörs igen!
/Tessan

19 oktober

Så är v 42 till ända- det bara springer iväg. Det är så mycket man tror sig ska hinna men sen när veckan är slut har man inte hunnit hälften av vad man tänkt sig.
På jobbet rullar allt på som vanligt fast det är KALLT så nu har nästan alla barn fått dit riktiga vinterkläder. Vi är ju ute så länge på förmiddagen så det gäller att bylsa på sig. Ofta har vi ganska genomtänkta disskussioner men denna veckan har det handlat om att dricka kaffe på gården eller inte. Motståndarna menar att man är mindre med barnen och att man står och pratar med sina kollegor om man dricker kaffe. Jag som gärna fortsätter med mitt kaffe utomhus har denna vecka aktivt iakttagit mina kollegor och sett att de står och pratar lika mycket även utan kaffekopp...det har inte med kaffet att göra. På min avdelning handlar det om att jag och min kollega som jobbar eftermiddagen ihop är så schemalagda med rutiner och gruppindelningar av barn för att tona ner ljudnivån på avdelningen så kl 15.30 är första gången på hela dagen som vi har möjlighet att  delge varandra vad som hänt under dagen och snabbt prata ihop oss om annat viktigt.. Eftersom vi har barn från 1-4 år + en 5-åring är det fullt ös...så vi kanske tycker vi är värda den koppen ute på eftermiddagen utan att behöva kallas sämre pedagog...vi har jusom sagt lagt hela vår själ på att vara bra pedagoger fram till dess.......



Nåväl nog om det. Denna helg har varit mysig.. Jag hade bara mina barn hemma på fredagskvällen så då satt vi och mös vid TV:N. På lördagen åkte Emil med mormor på en utflykt så då fick jag rå om Maja alldeles ensam. Vi tog en promenad till Ella och piipen för att köpa Emil en vinterjacka jag kollat ut och sen gick vi till konsum och hem igen. Sen var det dax att hämta min bästa kusin. jag skulle passa henne till på söndagen för Micke och Nina skulle på fest. Såå kul att ha en liten hemma och man inser hur lugnt och skönt allt är med äldre barn. En nackdel med tonåringarna är att det spelas musik i högtalarna konstant och det är jobbigt att det aldrig är tyst hemma. Vill man ha det tyst får man helt enkelt gå ut i skogen =)

Jag skulle göra glutenfria våfflor på em och när smeten var färdig upptäckte jag att jag inte hade nåt våffeljärn!
Jag fick steka dem i stället men de blev faktiskt riktigt goda! Det var första gången Emil fick känna hur våfflor smakar!



Elvira sov en stund på em och sen var Maja och Emil på promenad med henne. 
Vi lagade wok på kvällen, men det var inte så poppis bland barnen. Sen var det mys med chips framför idol. Elvira hade fullt upp med att mata katten med chips. Han ville inte ha så hon lade chips på och runt honom! Vi skrattade så gott åt henne!!



Hon somnade inte förrän halv elva och då satt vi och kollade på Män som hatar kvinnor- den var riktigt bra tycker jag!



PÅ söndagen körde vi hem Elvira vid lunch och sen sov hon 3 timmar, var vaken ett par för att decka igen halv sju. Vi måste tagit musten ur henne =) Efter det körde vi till bryggareberget och kollade utsikten. Barnen fick springa av sig lite av all energi...

     

Jag har gjort iordning mitt tråkiga badrum..........


Idag har jag jobbat till kvart i sex...inga vikarier så det var fullt upp på em. Direkt efter jobbet var det dax för föräldramöte och det var ett bra möte...sen var det bara att åka hem och avlösa mannen som skulle spela innebandy. Maja hade hjälpt Emil med läxan. Hon är så snäll!

Nu sitter jag här och njuter av lugnet- imprgon börjar jag tidigt. Kl 7 är det dax att vara på plats.

Ha det gott!


Weekend 9-11 oktober

Det är ett tag sen vi hade en helg ihop helt utan barn. Fredagen började med ett besök hos moster Nina och Elvira. Sen åkte jag hem och bytte om för att åka till Almö och fota solnedgången. Helt underbart.

 

 

Hasse ägnade sig åt att köra upp barnen till deras mormor och sen skulle han gå på hockey- det var ju derby och det kan man ju inte missa. Efter min runda redigerade jag bilderna, tände ljus och när Hasse kom hem blev det en god räkmacka och en öl.

På lördagsmorgonen drog vi mot vår favoritplats Österlen.
Vi körde förbi Trolle Ljungby slott och jag är imponerad att det bor en familj där- det sägs att det spökar och dessuton ligger kyrkan precis bredvid.



Första stoppet gjorde vi i Kivik där vi köpte skagenröra- dyrt men gott. Kivik är ju känt för sina äppelodlingar och där fanns en enorm tavla av äpplen!



Sen bar det vidare till Simrishamn. Vi trodde det skulle vara gott om rum på favorithotellet SVEA men pga ålagille var det endast ett rum kvar- inte med den underbara havsutsikten utan mot bakgården- men det fick duga- vi var ju i alla fall där!
Vi strosade runt i affärer, vilade på hotellet, gick en promenad i höstrusket igen innan det var dax för middag på restaurang Cimbris.


Efter maten började fotbollsmatchen som vi kollade på nerbäddade med chips och bilar på hotellet.
I dag har det regnat hela dagen. Vi tog det lugnt på fm och sen åkte vi till Kivik och köpte mer skagenröra.



Vi kollade Stenshuvud, men gick aldrig ut utan kollade bara parkeringen och dess omgivning
Vi stannade till i Åhus och kikade på strandbadet som låg alldeles öde i gråvädret...



Sista stoppet blev i Pukavik där vi köpte kaffe och avnjöt det tillsammans med tekakor från Brösarp och skagenröran från Kivik 

 

Eftermiddagen blev det soffläge och en laxfilé och sen var det bara till att trampa en mil för att klara stegtävlingen som denna vecka låg på 70 000 steg....

See u!





Äntligen! (7 oktober)

Jag tycker det är kul att få skriva ner sina tankar ibland, men för mig är tiden och vad jag ska prioritera ett problem. I dag får lösningen bli lunchrasten. På fm var det bara två små barn i min grupp så vi gick en långrunda- därför behöver jag inte gå på lunchen för att klara mina steg idag =)

I går kväll var Emil på innebandy. Det är helt underbart att se att han verkligen hittat sin grej! Ledaren är super. Tydlig och rak, har genomtänkta övningar och avslutar med att spelarna får möta varandra. Uppmuntrar passningsspel i stället för mål....Emil som har en sån vinnarskalle förlorade med 9-4 igår-
MEN HAN VAR LIKA GLAD ÄNDÅ!! Han fick dessutom göra två mål och det behöver hans självförtroende så här i starten. Efteråt var han riktigt svettig- och superglad!



Det flyter bättre denna vecka. Barnen har kommit ikapp sina skolarbeten och läxorna är överkomliga - vilket leder till mer tid för övriga familjen hemmet och annat viktigt (som att krypa ner i soffan med en bra tidning).

Jobbet flyter också på och jag jobbar ju som sagt med världens bästa kollegor!!

Skriver mer sen! Ha det!

Strömavbrott......borde man ha oftare

Efter middag, disk och läxläsning gick strömmen. TV och datorer slocknade. Tyvärr varade det bara en kvart, men under den kvarten fick jag möjlighet att prata lite med 15-åringen och han satte igång att elda i brasan. Barnen som satt vid Tv;n blev lite paffa och undrade vad man gör utan lampor och Tv men det tog inte många minuter förrän de letade upp den ljusaste platsen i huset och satte i gång att spela spel...alla tyckte det var så mysigt så när strömmen kom tillbaka lekte vi strömavbrott. Det enda som fick vara i gång var kaffebryggaren =)



Helgen har bjudit på en massa regn och rusk. Vi gjorde inte många knop i lördags för vi var på lite fest på fredagkvällen. I söndags skulle vi ge oss ut i skogen och se om taggsvampen kommit, men septembersolen har gjort att det inte växer nån svamp alls. Vi fyllde knappt en halv liten korg =(
Höstskogen bjuder dock på en massa frisk luft och naturupplevelser. Vi såg t.o.m. en liten räv...så sööt!




Annars rullar denna vecka på som alla andra förutom att Maja har träningsuppehåll så det blir lite lugnare på onsdag, men det kompenseras av ett husmöte på jobbet på torsdag kväll *SUCK*

Ha det gott!!

Torsdag morgon

Jag har inte hunnit bekanta mig med min nya kamera ännu men har förstått att jag redan nu kan börja spara pengar till ett större objektiv. Jag älskar foton med detaljer ur naturen med suddig bakgrund och för det krävs ett objektiv med minst 80mm och det jag har är 18-55 mm. Lite suddig bakgrund kan jag få med detta också men inte tillräckligt. Var inne på en fotosida i går och det är otroligt vad en del kan- både amatörer och proffs!

Jag har hunnit med att träffa min favvo - Elvira- alltid så här glad.
Jag ska få äran att passa henne om två veckor och då ska hon sova över hos oss


Nu har vi börjat elda på kvällarna och igår fick jag tom en kvart ensam med tv.n
avstängd och det sprakande ljudet i bakgrunden



De sista blommorna i trädgården fotade jag igår...








I går bytte jag tid med Catta och fick en bonuseftermiddag. Jag gick hem och städade hela huset. Det finns inget bättre än att få gå hemma ensam utan musik i bakgrunden (det är konstant musik i bakgrunden efter att tonåringarna kommit hem) Efter det körde jag och handlade på Maxi och Willys...det ger mig en härlig sinnesro när man vet att man har allt hemma..och sen körde jag hem och lagade mat- tvårätters. Snitzel potatis och sås till barnen och kroppkakor till oss. Mums- inget GI-här inte =)

Hasse fick för sig att han skulle åka och kolla på ett hemma-bio-system vad han nu ska med det till. Han ville köpa nåt nu när jag har köpt min kamera. Vi har mycket just nu som vi skulle behöva. Micron har pajat så det är nog prio 1. Vår frys är fortfarande skrattretande liten och vi har ingen taklampa i köket så nu börjar det bli mörkt på morgonen.

Nina lånade min bil igår så i morse tog jag benen till skolan med Annie och sen vidare till jobbet. Skönt att komma ut i friska luften, men det lyckas allltid regna när vi ska gå....men vad gör det. Annie är så glad och hon pratar och berättar och hittar kastanjer och andra små ting längs med vägen. Hon väljer att gå över ån varje gång- hon är så faschinerad av vattenfallet. Ska ta kameran med mig en solig dag =)

Hej hopp!

RSS 2.0