Advent med nya och gamla traditioner



Ja så var det dax att tända det första ljuset! dagens projekt var att stryka och sätta upp våra nya gardiner i vardagsrummet och julgardiner i köket. Emil hjälpte till att stryka 27 m tyg.



Så fint det blev ett helt annat rum, nu har vi bara kuddar, filtar och mattor kvar tills det är riktigt ombonat.

   

Den nya traditionen för i år att alla tomtar fick krypa upp ur lådorna redan idag..de har fått vänta till 3:e advent förr, men eftersom vi redan i mellandagarna brukar ta bort all jul tänkte vi att de kunde få vara med nu istället

Den gamla traditionen är att åka till mamma och Gunnar 1;a advent. Då bjuds man på detta...



          


Det blev för varmt att elda i kaminen så de hade denna dvd- film igång hela tiden!!!???




Det var trevligt och himla kul att träffa morbror och kusin - det var ett tag sen!

Jag handlade på vägen hem för jag skulle ju bjuda Hasse på mitt nya recept med fläskfilé som bas och rönnbärsgelé, enbär, creme fraiche mm Det blev jätteäckligt och jag kände mig som världens mest misslyckade kvinna. Tua att jag gjort vanlig filé med potatisklyftor och gräddsås till barnen så att nån blev mätt..åh vad man tappar sugen på att prova nya spännande rätter när man misslyckas!! I morgon har jag en lååång dag. Klockan ringer sex, jag väcker barnen sju, skolan börjar åtta, jag börjar halv tio, kl två har vi vernissage på vår konstutställning och då ska vi vara utklädda till prinsessor, prinsar och djur som är temat på vår utställning. Den är slut kl fyra. jag jobbar till fem och då har vi personalmöte till sju..sen ska jag ta hem barnen som är hos farmor och farfar och avsluta med att göra läxan med Emil!

Min vision sprack

Jag följde med Annie till simskolan och satt och tjatade lite med Anne. Henriks projekt idag var att göra om Alma till Svamp-bob fyrkant med hjälp av en papperspåse och gul färg! Fantasifulla pappor ger fantasifulla barn::Ha ha

Därefter åkte jag och hämtade mina älskade barn och sen bar det av till Karlskronamöbler för att köpa en skrivbordsstol till Maja - en röd så det matchar skrivbordet tyckte hon. Jag tittade även efter kuddfodral till mitt nya blivande bruna rum, men tänkte om då de kostade 250 kr och uppåt!

Mellan 10 och 14 kunde man tanka på Preem för 8;19 kr/l men gissa hur låååånga köerna var..jag hoppade över det också. Vi kom hem och började skuva ihop skrivbordsstolen och sen skulle vi gå upp på stan.

Min vision över min eftermiddag på stan sprack på alla punkter
 - jag var inte så fin som jag tänkt mig..det går bara inte i dag..jag är för mosig
- det fanns ingen glögg och det luktade inte pepparkakor
- vi drack inte varm choklad på ett mysigt café, vi drack kaffe på PM
- vi åt inte kött och bifftomater, det blev kyckling m tomat och gurka och pommes
- vi delade inte en flaska rött- vi tog ett glas rosévin var
- barnen fick inte coca cola, de fick pärondryck
- vi satte inte upp gardiner- jag var för trött..ny satsning i morgon förmiddag!

Nu ska jag ta en kopp kaffe, stänga av gapiga svamp-Bob och duka fram chips och coca cola till barnen! Trevlig kväll!


Julbord

Igår var det fredagsstämning på jobbet!! Vi skulle på personalfest på Ronneby Brunn och innan dess skulle vi vara hemma hos en av kollegorna! Vi träffas alldeles för sällan för vi har sååå roligt ihop! I dag har vi härjat och vi fick barnen med oss på dans och stoj och stim. Ulle introducerade hårdrock via youtube för de barn som inte kommit i kontakt med det tidigare och jag erbjöd Astrid Lindgrensånger för de lite mindre barnen! Allt finns på youtube! Jag hade fått låna en riktig julfest/nyårsklänning av Bea som bestod av en svart spets med rött glansigt tyg under..den var verkligen supersnygg!! I torsdagskväll trollade jag dessutom bort hela min gråa hårbotten med en mörk brun färg så nu matchade t.o.m håret klänningen
.
Vi hade riktigt kul på vår lilla förfest, nästan så man kände att man ville sitta kvar i stället för att åka på julbord - ett märkligt fenomen det där att förfesten alltid är roligast! Väl nere på brunnen fick vi inte vänta så länge innan det var dax för mat. Som vanligt orkar man ju inte äta mer än hälften mot vad man skulle vilja....för ovanlighetens skull köpte jag mig en snaps till sillen (eller rättare sagt - mamma bjöd mig på snaps!) Mamma ja - hon var i sitt esse igår...ibland är det riktigt roligt att jobba ihop med henne och igår var det extra roligt!

Vi var på detta julbordet förra året också och då bjöds vi på en super-proffessionell wallmansshow som vi kunde leva på ett år. Det vi bjöds på i går har jag redan glömt...det var urtrist och tråkigt och det nådde inte ut i den enorma sal där bord står i rad efter rad efter rad....tyvärr. Temat skulle vara Grease och visst de sjöng väl några Greaselåtar men jag hade mycket högre förväntningar. Vi åkte faktiskt hem vid tolv och det är jag glad för idag.

Julia och Hasse står redan på torget och säljer loppisprylar åt fotbollslaget och jag ska följa med Annie på simskola...jag har bara lite huvudvärk och är hungrig...sån är jag - är jag "bakis" äter jag mig igenom hela dagen...ska nog steka mig ägg och bacon...åh det blev jag sugen på.

Annars hoppas jag dagen kan bjuda på lite adventsstämning. jag ser framför mig hur jag går på stan med alla barn..alla är nöjda och glada, det luktar glögg och pepparkakor, vi går in på ett café tar en varm choklad och njuter av att se alla andra stressa runt i affärerna. Sen går vi hem och sätter upp alla våra gardiner i kök och vardagsrum och därefter äter vi biff med pommes, bearnaisesås och ugnsstekta bifftomater med vitlök på..till det delar vi en flaska vin och barnen får coca cola och alla är nöjda och glada!

Sovmorgon!

I dag börjar jag halv tio. Jag ligger nerkrupen under täcket med kaffe och dator-  mys! Hade planerat att åka och köpa bruna gardiner och ha i mitt vardagsrum nu när lönen kommer. Jag måste ha 3-m längder och med tre fönster blir det 18 m tyg! Det är Ikea  och Hemtex som säljer färdigsydda 3-m gardiner och nu har jag hittat bruna panellängder. Tycker ändå det kan bli lite juligt om jag har lite röda detaljer i rummet. Till saken hör att vi skulle köpa dem för 1100:- men till min stora glädje har de en annons idag som säger  "ALLA gardiner ½ priset!" Underbart! foto kommer. Jag skulle också vilja ha bruna kuddar, filtar och mattor till vardagsrummet och dessutom ett stort svart/grått överkast till oss av ett material som katthår inte fastnar på.
                       

Tänk om man alltid hade haft råd att köpa precis vad man ville ha.

I går var Annie och jag på jakt efter en stooor röd julstjärna som vi skulle ha i det mittersta av våra tre fönster i vardagsrummet. Jag hittade en på Maxi för 199: - och med Kevins hjälp (som numera är över 1,70) fick jag upp den i fönstret. Den var 74 cm i diameter, men hur jag än gör ser det så pluttigt ut! Med mina bruna gardiner som inramning blir det nog bra i alla fall!!

Nu ska jag planera veckomenyn! Ha en bra dag!


Nu är det lugnt igen

Vill bara säga att allt ordnade sig men min kära sambo. Han hade fått blodförgiftning, men eftersom han åkte in så snabbt räckte det med en stelkrampsspruta, tömning av blodutgjutelse och dunderpenicillin!!
Ska strax åka ut som rastavlösare på Äventyresförskolan....hu ruggigt väder idag...tur jag har termobyxor och jacka...vi hörs senare, massor av projekt i dag också.


Smolk i bägaren

Hasse har varit på konferens sen i måndags och det slår aldrig fel, men när han är iväg blir jag supereffektiv och har massor med energi på kvällarna. Igår var jag uppe till halv ett och nu är kl snart halv tolv och jag är inte alls sugen på att sova. Igår körde julia jag och hämtade en lack-hylla som vi hittat på blocket. Tyvärr fick vi problem när vi kom på hurTUNG den var. Fick ringa Ninas micke så han fick hjälpa mig att kånka upp den otympliga möbeln i vårt hem. Passade på att titta in i deras nya lägenhet och det var wow!! Ligger perfekt nere vid fisktorget med en underbar utsikt över Borgmästarefjärden och turistbåtarna som går där på sommaren. Vi möblerade Julias rum hela kvällen!

          

Vi blev jättenöjda!

I dag har vi haft advents-drop-in på jobbet vilket innebär att vi bjuder föräldrar och barn på glögg/juice, pepparkakor och lussekatter i samband med att de hämtar sina barn. Mellan två och halvfyra var vi inne men efter det var vi ute och det var riktigt mysigt!!
Sen var det att fara hem och hämta Annie på fritids kl fem och sen lagade jag enklast möjliga mat (köttbullar och makaroner) för därefter var det dax att hoppa in i duschen och iväg på 15-årskalas hos barnens kusin.  När jag precis duschat ringer Hasse och säger att han fått en blodutgjutelse i handen efter ett sår där katten rivit honom. Jag lugnar honom och säger att det inte är någon fara. Vi åkte på kalas och fick mycket goda kakor och gott  kaffe . Jag nämner för hasses syrra vad han sagt i telefon och hon sa nåt om att "så länge man inte får röda strimmor på armarna är det ingen fara annars kan det vara blodförgiftning".Efter 1½ timme kör jag hem igen för Annie behövde sova. Hon slocknade i bilen.

Energin sitter kvar och jag tvättar, hänger in kläder i garderober, rensar Annies garderob (hon såg inte skogen för alla träd om ni förstår vad jag menar) Halv elva ringer Hasse och säger att han har röda streck på armen! Lugnt sa jag att det vore bra om han ringde sjukvårdsupplysningen. Han söker aldrig vård för nåt!! Hellre har han skitont i rygg och knän och allt. Nu ringde han och sa att han sitter på akuten i Södertälje med en kollega som hastigt fick lämna kvällens tillställning. Det är allt jag vet och det är klart att man blir orolig. Läste att blodförgiftning är allvarligt men ovanligt. Jag återkommer!



Efterlysning på servetter!!

Jag har gjort så många tavlor på beställning av en servett med ett rött och ett vitt vinglas. Nu är de tyvärr slut och jag hittar inte fler. Om någon har sett dessa lägg gärna in en kommentar på var jag kan hitta dem!

        


Dessa servetter har också blivit populära som tavlor!



                              Du är en ängel-servett

Var är min karaktär??

Jag måste börja träna - hjälp var har karaktären tagit vägen???? Kanske lämnade jag den i Göteborg efter Midnattsloppet för efter det har jag inte sprungit en enda gång! Nu har jag kommit på att jag ska bli medlem på friskis och svettis men bara för att styrketräna. I den salen finns nämligen löpband och jag tänkte att jag kanske ska springa där nu när det är så kallt ute.

 '

Det verkar ju i alla fall finnas gott om plats. Läste i senaste numret av I FORM att det är roddmaskin som gäller. Det är det ultimata träningssättet där du tränar hela kroppen samtidigt som du förbränner massor!! Kan inte se nån roddmaskin på bilden men det finns säkert. Jag har tom fått med mig min kollega Anna. Hon ska träna med mig på tisdagmorgonen innan jobbet och jag har det dokumenterat på en liten videosnutt på mobilen när hon säger detta. (nu kommer hon inte undan...) 

Nog om det. Jag säljer också oriflame och det är riktigt roligt när allas beställningar kommer och man får packa ner det respektive köpare har beställt. De har så mycket roliga både smink och hudvårdsprodukter och det finns även till barn och män..fick senaste numret med varorna så den har jag bläddrat lite i under dagen.

http://www.oriflame.se/prod/offers/CurrentBrochureFrontpage.jhtml -

klicka på länken så kan du också bläddra i det senaste numret!!


Maja har sålt jultidningar i år så den beställningen väntar jag också på......hon har bara sålt till oss närmst sörjande och ändå fick hon ihop en stereo, massor med godis som premie plus 128:- som blev över. Det är ganska bra förtjänst.

Nu har moster flyttat till en stoor femma i stan. Jag fick en Tv till barnen (de hade 5 st) och dessutom en fin skrivbordsstol till Emil av henne. Nu har jag också hittat en liten soffa till Maja på Blocket och sen har jag bara en skrivbordsstol till Maja och en stor matta till Emil kvar sen tycker jag deras rum är ganska färdigt!
Jag väntar också svar på en hylla till Julias rum- vi behöver verkligen ta tag i det nu så det blir fint till advent. I morgon åker Hasse till Södertälje så jag är själv med barnen till onsdag. Då tänkte jag fixa och dona lite i vår lägenhet.
Vi hörs igen!

Julstämning- nej tack!

Jag har läst på Annes blogg att nu har hon satt upp alla julsaker! Jag har prcis fått in mina bilder från mobilen i datorn och sitter och njuter av dessa vackra sommarminnen! Jag visar dem i stället för julstjärnor jag inte packat upp än.


GÖTEBORG

                 
SAILET SETT FRÅN MJÖLNAREHOLMEN
  
          

TRUMMENÄS EN SOMMARKVÄLL
 
         

ANNA OCH BEA PÅ KONSERT MED MORA TRÄSK
    

  

MAJA OCH EMIL PÅ LOPPMARKNAD I ÖSREGN!!
       
             
MAJA MED TOBBE TROLLKARL



ELVIRAS DOPKALAS

 

DENNA SOMMAREN SPRANG JAG EN MIL - ETT MINNE BLOTT =)

Äventyrsförskolan

En helt underbar dag i veckan med blå himmel och ca 6-7 grader skulle jag vikariera på Äventyrsförskolan Skogsgrinden. Vi skulle gå iväg från vår hemvist där vi har tillgång till lokaler i anslutning till en annan förskola. Det var bara 7 barn idag så det var lite lyx. Vagnen var lastad med barnens väskor, kylväska, vattendunk, naturdeckarväskan mm. PÅ vägen dit har man tre stationer som barnen stannar vid. Första stationen är sångträdet. Där ställer alla barnen sig i en ring och sjunger hej-sången. Andra stationen efter en backe som får benen att vika sig (om man drar vagnen) är
sinnenas sten. Där har man en liten samling med fokus på en lek el. dylikt som har med syn, hörsel, smak, känsel eller lukt att göra. Nästa station är Farbror Ek. Man stannar vid den för att se hur han mår hur löven ser ut, hur de känns etc.



.och sen är vi framme vid vår plats. Där har vi ett stort vindskydd, en cementgrill, två robusta bänkar med bord som internerna på Karlskronaanstalten har gjort. De är kanonbra.

När vi kommer dit installerar vi oss. Barnen börjar leka direkt. De har skapat massa rum i naturen som de leker i. Det har också fällts träd när förskolans plats skulle byggas som barnen har mycket roligt med. Jag lade plastdukar på borden, ställde barnens väskor i vindskyddet, tog bort pressenningen över sandlådan, tog fram sandsaker, öppnade upp förrådet och tog fram dockor och andra saker barnen ville ha.

Innan maten kommer är det toadax. Vi har en jättefin toalett med rinnande vatten och ett handfat bara några meter från vår plats så barnen kan springa ner själva om det är akut.
Maten kommer från skolan i kantiner i värmeskåp. I dag var det soppa med smörgås och korv. Vi äter i djupa tallrikar (oavsett om det är soppa eller inte) och dricker ur plastmuggar. Bestickens handtag är av plast så de inte blir så kalla.
 
Efter maten kan vi inte ha vila utan först måste barnen röra på sig. Antingen kommer de igång med sig egen lek eller leker vi en regellek tillsammans. När Lena hade haft rast tog hon in barnen i vindskyddet och läste Hitta-Vilsesagan. Det var en liten flicka som satt och pratade om allt och inget. Jag tog henne på benet och sa; Nu ska vi lyssna på saga. Då sa flickan; Hon heter inte Saga- hon heter Lena!

Sen tände vi elden och därefter var det dax för naturdeckarna! Då tar alla på sig glasögonbågar och man ska på ett uppdrag. Dagens uppdrag var att hitta en tall, en gran och en en och när vi skådat hur träden ser ut med våra luppar skulle vi lära oss ramsan

Granens barr är korta och sitter ett och ett
Tallens barr är långa och sitter två och två
Enens barr sitter tre och tre - och STICKS!!

Gud vad vi såg roliga ut i dessa glasögon. Lena var snyggast ! !!!!    
 

Efter uppdraget skulle barnen hjälpas åt att skära falukorv och den stekte vi över elden på en stekplåt. Sen hällde vi på krossade tomater och färdigkokta pastafjärilar. När detta var genomvarmt serverade vi det till mellanmål...MUMS

Efter mellanmålet var barnen igång med sina lekar igen och vi började plocka undan efter oss! När vi var färdiga och skulle gå hemåt var det ett barn som låg på marken och tittade upp i luften. Lena kade sig också bredvid honom och till slut låg alla barnen på rygg och tittade upp bland trädkronorna och molnen. Lena kallar det för Mulle-TV ...jag tycker det låter lite gulligt!
                                                                                                        

Sen var det dax att gå hem. Vi sa hej då till Farbror Ek och stannade vid sång-trädet och sjöng Hej då-sången!

Tack för denna dag. Det var lugnt och skönt och man var inte trött i huvudet efter en hel dag på äventyret!

Stad oven molnen

I dag har jag varit på en mycket vacker begravning. Det var min kära lilla Nina som begravde sin pappa. Han var aktiv i Svenska sjöräddningssällskapet under hela sin verksamma tid på Hasslö så temat på hela ceremonin var just havet. Det var en helt suverän kille som heter Tomas Lindberg som sjunger helt sjukt bra. Han sjöng "Stad ovan molnen" så man fick både rysningar och tårar och han sjöng även "I am sailing " som helt plötsligt fick en helt ny dimention. Det var även orgelmusik med melodin "Vem kan segla förutan vind?" Ja att gå på begravning får en alltid att fundera över sin tillvaro och sin tid här i detta liv. Prästen talade om att man kommer till en annan hamn och det vill man ju tro..i alla fall jag.



Om du inte vet hur Stad ovan molnen låter har jag lagt in den som länk, tyvärr inte med Tomas Lindberg



Svenska sjöräddningssällskapets logga förknippar jag alltid med Nisse

Nageltävlingen

  

Jag vill bara säga att jag leder nageltävlingen "vem har längst naglar av mig och Bea till nyår"och att mitt supernagellack som jag tidigare berättade om verkligen är ett supernagellack!

Jag har gjort en Therese!!

Jag har på en dag lyckats med att sätta på sex koppar kaffe utan kanna så att allt rann ut på golvet hemma hos mamma. Vi var där och fixade med båten. När jag kom hem skulle jag ge katten mat och allt hamnade på golvet. Sen skulle jag koka spaghetti och trodde paketet var oöppnat men blev varse om att det inte var det när hälften av dessa ramlade ut på golvet. Sen skulle jag "rätta till" en tub med tomatpuré men korken var inte på så jag sprutade röd ävja över golvet. Dagen efter skulle jag posta en beställning på oriflameprodukter och lyckades beställa dubbelt av allt!! Trött jag blir. Fick ringa för att få ordern tillbakadragen för att sen göra om den igen. Därefter skulle jag tanka och stod och var arg för att det inte kom nån bensin...då hade jag glömt stoppa i kortet i automaten....lägg till allt detta att jag konstant letar efter saker jag inte kan hålla reda på såsom nycklar mobiltelefoner, plånbok och papper till barnens skola...fatta att jag är lite irriterad på mig själv!!

Det är inte alltid lätt med stora barn

Idag började det med att lilla Julia hade tråkigt och fick för sig att åka till en tjej på Hasslö. Hon skulle sova över. Vi fick ändra om i våra planer så att Hasse kunde köra ut henne. Han hämtade även hem Kevin som varit hos sin tjej över natten. Sen har vi varit på stan och nu på em skulle vi laga plankstek. Vi såg till att barnen fick mat först, lövbiff med pommes och rödvinssås. Vi hade satt in plankan i ugnen och skulle precis göra köttet när vi tittade i våra mobiler. "har ni tagit lite vin än? " undrade Julia. Vi fattade att nu vill hon hem. Det var bara att ringa farmor så hon och Hassse fick åka och hämta henne. Nu står våra kalla plankor på diskbänken och väntar...jag är nog hungrig, vi har ätit en fralla till frukost och huvudvärken maler, men vad gör man inte för barnen. Min lilla tjej fick för sig att hon skulle sova hos en kompis på Bergåsa. Till saken hör att varjhe gång hon sover hos någon vill hon hem när det är dax att sova. Eftersom jag vet att det är gott med lite vin till maten lovade hon att inte ringa ikväll. Gör hon det får det bli taxi till Bergåsa och hem igen, men hon har lovat att hon inte ska bli ledsen ikväll. Som sagt det är inte alltid lätt att ha stora barn.....med det vill jag säga till mina vänner att njut så länge de är små och citatet " små barn små bekymmer, stora barn stora bekymmer"  stämmer - bara det att vår stora kille och hans tjej sover över hos varandra...vad gör de egentligen, men Hasse har sagt att han inte vill bli farfar än..haha

nya ögon och öron

Barnen kom till mig i går så det första vi gjorde var att möblera om deras rum. Det blev lättefint, ljusare och öppnare och båda var nöjda. Nu ska vi bara få tummen ur att köra allt till tippen för jag har bestämt mig att om jag slänger ett skrivbord, måste jag köpa ett nytt och då blir det av. Vi var också på rusta och köpte ljusslingor och det blev supermysigt. Tack Bea som är så bra på att inspirera när det gäller hemmet. Nu har jag även satt upp en rosa slinga i Annies rum och möblerat om där också. Julia står näst på tur. jag känner att jag måste trivas i rummen för att trivas i lägenheten så det får bli min nya satsning. Ett mysigt hem ::: det var de nya ögonen




Annies rum. I fönstret bor snövit och de 7 dvärgarna.



En hörna för dockhuset

...jag har också bytt ut mina öron så nu försöker jag höra det jag hör på ett annat sätt. Mycket av missförstånden är att jag tolkar ord och meningar fel och tar åt mig och tror att jag gör saker och ting fel fastän att min sambo aldrig menar det.
Ibland är det bra att komma till insikt. Jag fick ingen bra bild på maja och emils rum så jag återkommer med det. I dag ska vi gå och fika på stan och sen blir det plankstek!

Ett ord på vägen; Skynda dig medan du har lust!

Decoupage

Innan när jag hade mer tid sålde jag tavlor som jag gjorde av servettdecoupage. Jag tänkte visa lite motiv på vilka servetter jag har gjort tavlor av......

                       

          


och många många fler =)


Jag är lite rastlös som ni kanske märker!!! Ha det gott!


Åh vad roligt man kan ha!!

Idag har jag haft arbetslagsträff på min förskola där jag är ledarresurs och det gick bra. Jag har suttit på kontor eftersom de andra rektorerna var iväg på konferens och då var det ett rum över till mig. Hade glömt äta när klockan var två så det fick bli en kebabsallad utan champinjoner med extra mycket ost och massor med svag och vitlöksdressing..mmm

Jag låg hemma i Beas soffa i dag också när hennes Mattias kom hem så han ifrågasatte om jag verkligen jobbar på dagarna eller om jag har legat där hela dagen. Vi har haft så roligt i Beas soffa i dag. Hon har sparat ett videoklipp från när vi är på Höstfest i skogen med vår barngrupp! Det var det roligaste videoklipp jag hört..för det var bara ett enda garv åt Ulle när hon utropar- oh vad roligt vi har...och barnen ser inte alls speciellt roade ut. Efter detta skulle Bea ringa upp Ulle och spela upp detta i luren. Ulle slutade tidigt i dag så hon hade somnat på soffan och väcktes av detta garv i luren. Jag ska filma allt detta med mobilen för att visa Ulle hur Bea såg ut  under detta samtal. Hon ligger och garvar samtidigt som hon håller på med sitt hårspänne. Helt plötsligt bryter hon ihop igen för då har hårspännet fastnat på hennes näsa och står rakt ut - och jag filmar detta - oh vad vi skrattar! När jag sen ska spela upp detta videoklipp som lätt hade kunnat hamna på youtube var filmen borta från mobilen...Jag blev så knäckt!!!

Efter detta åkte jag på föräldramöte på det stället jag är resurs för att presentera mig. Det gick jättebra. Nu sitter jag vid moster Ninas dator och skriver. Lilla Elvira sover och Nina bygger med lego med Adrian.

Jag har kommit på att de jag har haft i min omgivning sen i fredags är riktigt riktiga vänner!!! Vänner som lyssnar, stöttar, har åsikter men som ändå är lyhörda över mina beslut - för det är ju faktiskt mitt liv detta handlar om. Allt jag delgett dem och allt som sker är de helt med på och de uppmuntrar mig hela tiden och säger att jag är på rätt väg! Nina är en av dem och därför har jag bestämt att det är hos henne jag och mina barn ska bo hos på fredag. Hon har ett stort rum med plats för tre och med tanke på att jag kommer att få byta arbetstider för att kunna köra barnen till skolan varje morgon kommer jag även att jobba till fem varje em. Det blir inte så många timmar tills det är läggdax, men då har jag ju å andra sidan tid  för bara dem. Nina är ju inte hemma hela veckan för hon är ju hos Micke i stan med jämna mellanrum...


Ha ha jennie kommenterade blogginlägget från igår om att Emilio skulle vara en björn på sin maskerad på dagis. Han blev ingen björn utan jag hade lämnat en ap- dräkt så han har varit apa idag, men det hade gått lika bra det ha ha

Pastarullar med kyckling

Har tillbringat eftermiddagen i Beas soffa eftersom hon är sjuk, men hon har alltid en rolig historia att dra ur sitt rika liv och det är alltid med ett leende jag lämnar hennes varma hem. I kväll är jag hos Jennie- hon skulle egentligen inte varit hemma ikväll utan jag hade sett en ensam kväll framför mig, men när jag kom dit hade hon köpt mat till denna goda rätt som jag nu ska delge er andra!

PASTARULLAR MED KYCKLING
1. Strimla 4 kycklingfileér. Skala och hacka champinjoner (vi tog en gul paprika i stället) och lök. Fräs allt i lite matfett tills vätskan kokat in.
2. Tillsätt ½ tsk sambal oelek och 2 dl lättcr.fr , paprika och chili. Låt koka ihop 5 minuter. Smaka av med salt.
3. Rulla ut 300 g färska lasagneplattor och skär dem i ca 10 cm breda bitar. Lägg dem med skarven neråt i en smord form. Häll på 2½ dl matlagningsgrädde och strö över ca 1 dl riven ost. Grädda i 200 grader ca 20 minuter.

Vi åt dem med en grönsallad och gräddfil. Skitgott!


Ett ord på vägen; Försök att fånga dagen - om framtiden vet vi ingenting

Lite vackra bilder

Eftersom gårdagen var en dag som man gärna drar ett stort streck över väljer jag att pigga upp mig med lite vackra bilder i stället.....



PÅ VÄG TILL JOBBET



Denna underbara stenbro ligger vid infarten till Nättraby!!



Gården på min förskola....skogen ligger precis intill...



Om man ligger på gården och tittar upp ser det ut så här....


Ett ord på vägen; Under ytan finns det alltid mer att upptäcka!

Löften och önskningar!!

Jaha min kväll vid bloggen rök....hade lagat lasagne till hela familjen (8 personer med flickvän) diskat och förberett mig för egen tid vid datorn...då kom jag inte ut på internet. Det brukar aldrig vara några problem men igår kväll var det kört. Jag fick titta på andra avenyn med tjejerna i stället.


Idag när jag kom till skolan med Emil (vilket inte händer så ofta eftersom vi bor på skolgården och han går själv) hade någon/några tejpat låset på hans skåp med eltejp. Han har ju känt sig lite utanför denna vecka så han blev givetvis jätteledsen, men bet ihop inför de andra barnen. Jag blev ännu ledsnare men bet ihop ännu mer. Vem har gjort så mot min lille pojke.......Handfallen stod jag och tittade på när kompisarna försökte klippa bort tejpen. Emil stod med huvudet nedsänkt och höll tillbaka tårarna. Då kom det en pojk och sa- "jag vet vem som gjort det- det var Annie! Stenarna föll från våra hjärtan när vi insåg att det var lillan som skojat med sin "låtsasbror" och att det var ett skämt inom familjen. Jag såg hur Emil sken upp och nu håller vi tummarna på att det verkligen var hon. Hon var kvar på fritids igår när Emil gick hem med storasyster så det kan vara så att hon passade på då...Den lilla busungen och jag kunde inte fråga henne eftersom hon var på väg till Aspö med sin klass!!


Jag har ett löfte till mig själv. Om jag får ett jobb där jag kan vara hemma med barnen på morgnarna och börja jobba vid åtta ska jag ta en morgonpromenad varje morgon i 45 minuter. Jag ska komma hem kl 6.45 och väcka de andra...det är min plan och det kan dröja månader eller år tills den dagen kommer, men nån gång ska jag gå vidare och göra nåt annat.


Skulle jag någon gång få högre lön så att jag kan unna mig nåt utöver det vanliga ska jag gå till en kiropraktor och fixa till mig. Jag gjorde det "förr" och då sa hon alltid att ena benet var en halv cm kortare än det andra, att bäckenet är förskjutet och att vissa muskler på låret har lagt av för att hjälpa upp svanken! Det tog 20 minuter och kostade 500 kr att åtgärda de tre problemen. Sen ska man återkomma två gånger till och detta ska man göra två ggr / år vilket innebär att jag måste kunna avsätta 1500 kr på det varje halvår. Nu är det ju kört för nu går allt sparande (vilket inte är så mycket) till julklappar!


Utöver kiropraktorn skulle jag köpa kläder till mig och barnen. Vi har alla tre väldigt torftig garderob just nu....


Huset vi budade på passerade 1,5 miljoner och det var det inte värt för oss så vi hoppade av. Vi sitter inte i sjön. Vi har en enorm våning på 270 kvm på Trossö i Karlskrona centrum fördelat på 6 salar och kök, med tre kakelugnar som vi tyvärr inte får elda i. Det hade behövts för här är kallt på vinterhalvåret. Våningen ligger på skolgården som håller på att renoveras. Ena delen av skolgården är färdig så nu har barnen en konstgräsplan med fotbollsmål, en basketplan och en bandyplan på sin gård och det är bra för där har alla våra barn från 6-14 år något att göra.

                             






Problemet är att vi inte har 6 sovrum. Mina två barn delar rum, men snart är de så stora att de hade behövt vars ett. Det andra problemet är att Hasse och jag har en förkärlek till att grilla och det är problematiskt med bara en balkong. Vi behöver en trädgård. Problem, nr 3 är att vi vill bo i Nättraby och det är inte för att jag jobbar där utan för att alla har vi en gång bott där förut och alla barnen har fortfarande kompisar kvar där. Nättraby är populärt bostadsområde med höga huspriser som följd. Med dagens ränta bor vi alltså billigare här innan skattereduktionen. Sökes alltså; ett hus i Nättraby med 6 sovrum TACK!


Ord på vägen; Ibland kan det kännas som om man hade grus i skorna!


Välkommen till verkligheten!

I går hade jag inte en möjlighet att varken blogga, läsa en tidning eller slötitta på Tv- för igår var jag i verkligheten- i alla fall i min verklighet. Jag jobbade till kl 17 och stod ute i mörkret på em och försökte se vad barnen befann sig. Nuförtiden jobbar föräldrar jättelänge varje dag och vi har väldigt många barn som är hos oss från morgon till kväll. Ansvaret ligger ibland tungt på ens axlar när man vet att för dessa barn är det just mig de träffar mest av alla i dess närhet...lite ruggigt att tänka så.
Nåväl efter att ha kört förbi affären på hemvägen för att komplettera med makaroner och wokgrönsaker var jag äntligen hemma hos min familj och jag kände att "nu är det redan kväll och jag har massor att göra". Vi började med maten- falukorv och makaroner. Efter som jag befinner mig i mitt anti-kolhydratsesse så blev det wokgrönsaker med kalkon- kanon! Efter att jag tagit disken och gjort en pastagratäng på det som blev över (sambon lagar mat till hela armén) var det dax att sätta mig med den 8-åriga sonen och hans matteläxa. Alltså han är skitduktig på matte, men tröttheten efter en 9 timmar lång skola/fritidsdag tog över det logiska tänkandet. Det gick men det var segt och jag tycker så synd om honom. Vi kunde inte heller skjuta på det till idag för ikväll måste han göra läs och skrivläxan och ikväll har jag även 10-åriga tjejens läxor i eng och matte att reda ut.
I alla fall efter läxläsningen tog jag e efterlängtad dusch och sen skulle vi lägga varsitt barn. Så när jag satt där på sängkanten får jag höra att idag har det inte varit nån bra dag i skolan för jag har inte fått vara med mina två kompisar och leka. Då försvinner hela pedagogen i mig och jag blir bara mamma, med ett hjärta som nästan brister.

Sen skulle stora tjejen in i duschen för att köra hela huvedet i balsamflaskan för att ta bort värsta tovan som alltid bildas i nacken med jämna mellanrum. När hon var klar kollade hon på tv i väntan på att jag skulle komma med borsten och plåga henne- den stackarn är ju håröm. Men innan det var jag tvungen att bryna 2 kg köttfärs för i morgon är det lasagne till middag och det är en av favoriterna hos barnen så jag har lärt mig att förutom en vanlig form och en liten glutenfri form till Emil behövs det en till!!

Efter det plågade jag min dotter med borsten innan det var gonatt. Sen var kl 21.30 och då orkade jag inte nåt!!
Jag hade varit i min verklighet!
I kväll skriver jag igen för då spelar Hasse innebandy och då ska jag nog hitta lite tid....See u


Ett ord på vägen; Det finns en guldkant runt varje moln!


Sista båtturen

Idag skulle vi dra upp båten och det var ju en underbar dag att göra det på. Strålande solsken!!
Barnen tycker det är skittråkigt att dra upp båtar så de portionerades ut till kompisar och kusiner. Maja valde att vara hos Bea och passa hennes Wilma. De hade en jättemysig dag med allt vad det innebär.
När vi kom till båten som vi inte varit i på nästan 2 månader var det bara att börja ösa. Det roliga var att motorn nästan gick igång med en gång. Vi är  lite på väg att sälja den, men vi blev lite sugna på att behålla den en dag som denna. Vi skulle bara åka från Brändaholm till Preem (via viadukterna) och jag tog lite bilder på resan.

BRÄNDAHOLM



KRUTHUSET



UNDER BROARNA



MARINMUSEÉT



SÅ VAR DEN UPPE FÖR DENNA SÄSONG!! VI FÅR SE OM DET BLIR FLER!


Ett ord på vägen; För att lyckas måste man ta risker!

Kalkon- en stor dag för Nilssons

Att göra en kalkon och avnjuta den tillsammans med familjen är en tradition hos Nilssons. Så idag prick kl tolv skulle det ställas in en kalkon i vår ugn och en hos svägerskan på gatan ovanför oss.
Nu ska ni få reda på hur man tillagar en kalkon;
1.


Gnid in hela kalkonen i citronsaft av en halv citron. Salta och peppra hela kalkonen

2.


Ta bort påsen med levern och halsen som också ligger i kalkonen. Fyll den
med persilja, äppelklyftor och katrinplommon. In i ugnen i 225 grader.
Den ska stå ca 1 h /kg så den skulle vara färdig på 4 timmar.

3.


Den ska ösas ofta och mycket. När den fått färg ska man vira in vingarna
och lårbenen med folie.

4.


Det blir hur mycket mat som helst av en kalkon. Till denna serverar man
potatis, sås, äpplemos, brysselkål, vinbärsgelé och saltgurka. Till efterrätt
serveras äpplepaj med hemlagad vaniljsås!

5.


Vi var 17 personer som åt av två kalkoner det räckte och blev t.o.m över

Prova gärna!! Supermysig dag


Ett ord på vägen; Underskatta inte det lilla- det kan vara fröet till något stort!

RSS 2.0