Måndag igen.............

Vaknade av att klockan ringde 5.30. Jag stod på jobbet kl 6 redo att börja städa efter mig från festen i fredags! Det var inte så farligt, jag dammsög och torkade golven, ställde tillbaka möblerna och satte en hylla framför väggen med rödvinsränder  =(  Vi får nog måla den väggen så småningom.....

Slutade tidigt så jag körde hem och tog disk, tvätt, betalade räkningar,var på Willys och ÖB och hem med varorna igen.


Sen tog jag på mig mina träningskläder och min mobil (jag har stegräknare i den) för idag SKA jag komma upp i 10 000 steg. Jag promenerade till jobbet där vi skulle ha personalmöte. Efter mötet sprang jag hem. Det är två veckor exakt kvar till vårruset och jag har ju målet att springa det på max 30 minuter. I dag efter 30 minuter hade jag sprungit 4 km och 930 meter...70 meter saknades.......Det går nog snabbare när det är tävling så jag har hopp om det fortfarande. Stegräknaren stannade på 10291 steg idag.
                                                                       

Studsig dag

Väcktes av att mobilen ringde och jag var helt säker på att det var bonden som köpte tvättmaskinen igår! Nej jag vill inte lämna tillbaka pengarna! När jag vaknat till kom jag på att det nog var min kära kollega Kerstin som har ett hjärta av guld. Hon ville skänka mig en studsmatta med en diameter på 4 meter och i stället för att åka till affären och köpa en för dryga 1700 kr tog vi en tur till Aspö. Annie fick vara hos sin faster under tiden så vi fick tom EGEN TID på båten..det är inte illa!Vi kom hem till Kerstin och Lars och när vi moterat ner studsmattan fick vi kaffe..de bor precis vid havet så vi satt och njöt en stund innan vi tog färjan tillbaka till fastlandet. Vi åkte till RUSTA för att köpa ett skydd att ha runt fjädrarna..det kostade 500:- och det var lite dyrt tyckte jag. Vi åkte hem och monterade ihop den igen och då visade det sig att skyddet var för litet. Jag satte mig i bilen igen och åkte tillbaka med det. Pengarna tillbaka och sen bar det av till ÖB. Där fick jag ett större skydd men bara för 250:- Perfekt...

Sen har det varit full gång på mattan. Barnen bara älskar det! Vi hoppade lite också men det är då man inser att man börjar bli äldre...hm. Däremot ska vi försöka bvara aktiva på mattan för det är tydligen bra träning enligt aftonbladet.

Tuffa studshopp bränner 60 procent mer fett

Promenader

Syreupptagning per minut: 1,4 liter/min

kaloriförbrukning per minut: 7 kcal/min

kaloriförbrukning per timme: 420 kcal/tim


Lätta studshopp

Syreupptagning per minut: 1,4 liter/min

kaloriförbrukning per minut: 7 kcal/min

kaloriförbrukning per timme: 420 kcal/tim


Tuffa studshopp

Syreupptagning per minut: 2,25 liter/min

kaloriförbrukning per minut: 11,3 kcal/min

kaloriförbrukning per timme: 678 kcal/timHasse har skurat hela trädäcket så förvandlingen kan börja. Jag har murat upp lite stenar som på bilden från mitt tidigare inlägg och satt lite krukor...lite i taget.

Vi har grillat karréer med grönsallad och kokt potatis med viitlökssmör. Supergott!
Summa summarum har vi haft en härlig söndag.

I morgon är det jag som öppnar och börjar med att dölja vissa rödvinsfläckar från väggarna.......nån spillde i fredags...undrar vem???+


Hur ska jag få mitt trädäck mysigt??

I torsdags skulle Maja sjunga på ett äldreboende med sin kör. De är så duktiga och de avslutade med att Maja och en tjej till sjöng en duett. De två sjöng tillsammasn i verserna och backades upp av kören i refrängen! Hon är tonsäker nu och kommer förhoppningsvis utveckla sin röst ännu mer när hon nästa år får börja ta sånglektioner!

Jag var på personalfest igår och enligt mina vänner hade jag väldigt roligt!!! Lite drygt när det blir så, men det är tur att det inte händer så ofta. Jag åkte till Bea och satt på hennes veranda med kaffe och fanta och hade hur kul som helst när vi gick igenom gårdagen! Sen åkte jag hem och tog mig ett varmt uppiggande bad och efter det körde jag ut och kollade på Julias seriepremiär. Hon gjorde mål och de vann med 3-0! Hennes pappa är stoltare än en tupp över henne, hon har blivit superduktig på bara ett år.

Därefter kom det en bonde med träskor och köpte vår tvättmaskin - äntligen är vi av med den! Jag gick ner massor i pris, men jag ska ha pengarna till att köpa hem material till Emils rum så jag kan bli färdig med det snart! Jag stör mig kraftigt på det, men det bästa är att han inte bryr sig- han är bara glad över att ha ett eget rum.

I dag har vi ätit kycklinggryta med tagliatelle. Jag är nöjd över att leva ihop med en man som älskar att laga god mat. Kvällen har jag tillbringat med datorn i knät. Jag har surfat runt och letat inspiration till vårt enorma trädäck på baksidan. Hur ska jag göra för att det ska bli mysigt?
Tänk om man kunde ha det så här!! Så här vill jag ha det!!

Foto: Sto-Cph

Tis 21 april

Varför bloggar du aldrig längre? undrar mina vänner....hm
Jag hinner helt enkelt inte för jag är mitt i livet. Småbarnsperioden är slut då yngsta tjejen blir 7 år men nu är man i mellanbarnsperioden så veckorna är fulla. Dessutom envisas jag av ekonomiska skäl att jobba heltid.
Jag har en whiteboardtavla med 7 dagar och 7 namn som just nu är ganska fulltecknad. Ändå har vi de två största barnen på 13 och 15 som är självgående, men de behöver skjuts till träningar, flickvän och de behöver mat  som genererar disk och de byter kläder som genererar tvätt. Min flicka på 11 tar mest av tiden just nu. Varje vecka har hon idrott tre dagar i veckan (idrotta gör hon själv, men hon behöver påminnas om att packa), körsång en dag i veckan, matteläxor och engelskaläxor och just nu säljer hon majblommor och just denna vecka ska hon sjunga på ett äldreboende en kväll. Annie ska ha fika med sig varje onsdag på sin nya skola så idag har jag faktiskt bakat till henne. Eftersom min son inte kan äta gluten bakar jag två av allt. Egentligen skulle alla kunna äta glutenfritt, men jag vågar inte chansa för jag har fortfarande efter 5 år inte kommit på knepet hur man bakar gott glutenfritt bröd och kakor. Idag lyckades jag i alla fall så även han fick njuta av en saftig sockerkaka. Det är lycka för honom!

Maja och Emil kom till mig i fredags och då hade Maja fyllt 11 år på tisdagen. Jag ville fira henne lite på fredagen, men resten av familjen var iväg. Efter att ha ätit på Mc Donald´s packade jag en korg med gräddbullar, saft och vin och sen gick vi i skogen bakom huset till vår utsiktsplats. Ett stenrös med en gräsplätt på toppen. Det var en underbar kväll. För att dra ut på firandet sjöng vi olika grattissånger för varje present hon öppnade. Hon fick mest pengar och melodifestivalen 09 på cd.

   

   

I lördags var jag med min äldsta vän Helena på Koutsläpp. Helena och jag har varit kompisar i 20 år och nu har jag hennes dotter på förskolan. Det är helt underbart att få träffa henne så ofta nu förtiden...det är ju alltid perioder i livet då man inte har så mycket kontakt. I vilket fall så var hon där med sin dotter och sina systersdöttrar- alla 3½ år. Tur jag hade med mina "stora" barn så att Helena fick lite hjälp (hon har precis som oss andra endast två armar)
Vi var på Björketorps gård i tre timmar! Barnen fick se kor, grisar, rida på ponnyhäst, testa att sitta i traktorer mm
Supermysigt!

   

I söndags var min pappa och hans fru på fika för att fira att emil och maja fyllt år. De tog med sig emil hem så han fick vara hos dem hela eftermiddagen!! Han bara älskar att träffa dem! Vi körde ut allihop på kvällen när han skulle hem och där blev vi kvar en stund på deras veranda i kvällssolen.

Sen var det måndag och då var cirkusen igång igen!

Skönt med lite ledighet!!

Vi har som jag berättat tidigare en underbar skog bakom huset med en perfekt runda på 2 km som jag brukar gå med barnen (de yngsta- de stora är för lata) I början av april gick vi och redan då såg vi de bästa vårtecknet jag vet!! Vitsippor!Vi såg blåsippor och vintergäck också!!

   Marielunds Gård framåt skymningen!!

Bara 7 dagar senare när vi går rundan ser det ut såhär;och till min stora glädje har jag massor av vitsippor i trädgården.

Jag har försökt göra det påskfint vid min groventré

  

Mina katter Bertil och Signe har blivit kompisar!!

 

Vår förskola fick besök av en riktig påskkärring (häxa) med puckel!

   

Påskafton hade vi släkten här för att gå påskrunda och äta smörgåstårta!


Idag har vi ägnat oss åt vår trädgård och jag ska fortsätta med det i morgon också. Har massa rosor som skall beskäras! Vi hörs!


Eftertänksamhet

Varje dag händer det någon människa något hemskt, otänkbart och de kastas snabbt från en verklighet till en annan. En dag är det jag,du, någon nära vän eller någon man känner lite grann som drabbas. Jag har en person i min omgivning som har drabbats av det fruktansvärda beskedet att barnet hon skulle föda dog i magen endast två veckor innan beräknat datum. De föräldrarna fick föda ett barn de aldrig kommer att få lära känna. De fick hålla honom en stund innan det var dax att lämna honom på sjukhuset och åka hem  - ensamma- utan sitt efterlängtade barn. Nu blev de föräldrar till ett Änglabarn. När man hör sådant blir helt plötsligt ens egna problem ganska oviktiga och meningslösa. Man kanske ska vara lite glad över det man har och tänka på det lite extra. Kram


RSS 2.0