30 december!

Underbart väder! Vi bestämde att vi skulle göra en utflykt med varm choklad till Almö. En sån här dag vill man inte ha tomtar och julgran. Nu är julen slut och då ska allt bort!
29 december

Kl 6.45 steg vi uppför att ha samling kl 8 i Majas lag. Vi var i Idrottshallen till ca 13. Majas lag gick inte vidare.
Sen villa maja vara kvar med Vickan så då gick Hasse och jag och fikade på PM. Sen var vi på bolaget och på Citygross och handlade. Vi åkte hem och tog en ducsh. Sen åkte vi tillbaka till Idrottshallen för att titta på Emma när hon spelade för Nättraby i damjuniorerna. Vi åkte hem vid halv sex och lagade mat och tog det lugnt. Mormor körde hem Emil också så på kvällen var vi alla hemma. När Emil och Annie lagt sig spelade vi 31...jag kom sist- Julia vann!

28 december


I dag var Julia på Lyckå cup och Hasse följde med henne dit! Vi passade på att hälsa på Moa och Jacob!

Vi fikade lite och sen tog vi med oss Moa hem för Annie och hon ville fortsätta att leka. Emil åkte till mormor för att slippa stiga upp så tidigt i morgon när Maja har Lyckå cup. Vi ska vara där kl 8 så det blir till att lägga sig tidigt
i kväll.

Så här fin solnedgång var det på kvällen från vårt köksfönster!


Annandag jul

Jag hämtade barnen vid lunchtid och sen åkte vi till pappa och Rita för att ta en fika och ge en liten julklapp.
Maja och Emil älskar deras sköna fåtöljer..De var i full färd med att förbereda sin Thailandsresa. Efter det åkte vi till stan och bytte lite julklappar som blivit fel och jag tog in några länkar på min nya klocka. Sen åkte vi hem och gjorde lite mat och sen kom FRIDEN i kapp mig...nu är allt farande över. Skönt!

Juldagen

....ösregn hela dagen. Som tradition går vi alltid vår julrunda runt Saltö och Dragsö med våra stopp längs vägen då vi stannar för att stärka oss med nåt starkt. Eftersom vi numera inte bor i stan bestämde jag att jag skulle vara körbar. Regnet gjorde att vi fick minska rundan till att gå runt Stumholmen, via Åhlens och hem igen. Regnet gjorde också att det inte blév några foton från rundan.

Efter rundan är det lutfisk som gäller. Jag, barnen och en och annan vuxen är inte så glada för lutfisk så jag åt köttbullar med potatis och svampsås i stället.

Innan vi körde hem tittade jag och Annie på "Astrids jul"- helt underbar....bl.a med Madicken.
Julafton

På julafton började vi med en fotbollsmatch. Walde/Lundin mot Nilsson/Boman. Skönt att röra på sig innan julmaten!Sen åkte vi hem till oss och började med den goda julmaten! I år blev vi 18 personer som firade jul tillsammans!Därefter var det den sedvanliga Kalle Anka och för första gången i mitt liv tittade jag inte. Jag hade fullt upp med att klä ut mig till TOMTE!Sen kom han (jag). Jag kände mig lite dum när jag stod högst uppe på berget, med en kudde under magen och en lykta i handen. Man jag var oigenkännerlig förutom att jag hade glömt ta av mig ringen och ta på mig någon annans skor....Visst var jag snygg???? Alla var nöjda och glada över sina julklappar. Själv fick jag en spikmatta och en klocka av Hasse, samt påslakan av mamma och Gunnar. Kvällen ägnade vi oss åt trevligt umgänge med lite sång!

GOD JUL!!

GOD JUL...

Idag skänker jag en tanke till alla ensamma människor och till
de familjer som av olika anledningar inte har möjlighet att fira
jul på ett "värdigt" sätt. GOD JUL ♥ ♥ ♥


Dan före dan....

och den blev  näst intill hysterisk! Började med att handla all julmat kl 9 på morgonen. Först Willys sen Citygross och så bolaget förståss- eller gröna skylten som en del säger. Väl hemma hoppade vi in i en dusch och sen lämnade vi Annie hos farmor. Vi skulle köpa julklappar till varandra och komplettera till barnen. Faktiskt ganska spännande att köpa julklappar till Hasse när vi skulle åka samma bil hem. Jag fick springa in på Flash och få en stor kasse av Lotta så det inta avslöjades att jag eg hade varit på intersport (det är lugnt- han läser aldrig min blogg) och sen till hemtex för en ännu större kasse! Vi hann med en bakad potatis på PM men jag åt för fort så sen var jag nästan illamående. Huvudvärk hade jag haft sen jag vaknade.

Vi körde hemåt vid halv fyra och då hade vi FORTFARANDE INTE KÖPT EN GRAN!! Vi åkte ner till vår granne - Blekingeplantan, men nej tack jag ger inte 500 spänn för en gran som ska in och ut igen. Det fick bli en silvergran av Jocke på OKQ8 för 300 i stället. Näten var slut så han trädde på en plastsäck som såg ut som en kondom. Nåväl vi fick i alla fall hem den=)

Väl hemma hade vi ännu fler julklappar som skulle slås in och revbenen skulle in i ugnen. Julskinkan skulle griljeras när jag upptäckte att ströbrödet var slut!! ÅHHH! Huvudvärken var kvar och när jag skulle ta en alvedon var de också slut! ÅHHHH igen!

Jag skulle köra och lämna julklappar till mina systerbarn Moa och Jakob så det gjorde jag efter att varit hemma och vänt! Jag fick lite ströbröd av Marie (Tack!) så jag slapp köa för det. Sen körde jag hem till Bus Anna och muntrade upp henne med julpresent från våra föräldrar från jobbet, lite oriflamebeställningar och en stooor julkram. De bjöd på en kaffe och jag fick en visning i deras gulliga hus innan jag for vidare till Bea- världens bästa vän som alltid finns till hands. Denna gång för att få bort min huvudvärk genom att ge mig två tabletter.

Det är roligt med Bea för vi ringer varandra varje dag ofta fler än en gång och vi har alltid massor att prata om. jag vet inte hur jag skulle klara mig utan henne....jag är helt tom när hon är på sina utlandssemestrar!! Tur att det bara händer en eller två veckor per år..Ha ha

När jag kom hem körde vi och hämtade pizzor, men jag är inte 100 så jag åt jättelite av en superstor calzone med xtra ost och det är inte likt mig..hm bara man inte ska bli sjuk till jul. Såg framför mig hur jag skulle spy hela natten och vi var tvugna att ställa in hela julen, men nej...nu är kl 22.15 och jag mår inte så längre.

Eftermaten griljerade jag julskinkan och sen klädde vi granen och jag slog in mina sista julklappar. Sent i kväll kom vi på att vi inte har nån tomtedräkt så då fick jag ringa mamma (henne man ringer när det krisar om man inte ringer Bea). Hon hade en så nu är det löst!!

Hasse har gått och lagt sig och jag sitter med min bingolott och tittar på Lotta. Gick nyss igenom mina mail och fick en mycket positiv överraskning. En liten julklapp i förskott- det var roligt och det behövde jag. Har varit lite låg sista veckan......

Jag hinner nog inte blogga i morgon så med detta önskar jag er en GOD JUL!!

Här kommer lite foton från min kväll...............
Det närmar sig...

och idag gjorde jag min sista arbetsdag och nu är jag ledig 13 dagar och det ska bli så skönt!!
När jag hämtat Annie åkte jag och Kina till Willys och handlade. Kina har ingen bil så det kändes bra att kunna hjälpa henne med det. Dessutom har hon fortfarande ont i knät efter att ha hoppat på vår studsmatta på kräftskivan i augusti. Stackarn- hon ångar nog att hon gick på den festen =)

Snön fortsätter att ramla ner från himlen så vi har skottat snö efter maten. I dag var det ju i alla fall inte så kallt- det var riktigt skönt att vara ute i friska luften!

Nu är planeringen för i morgon i full gång. Vi ska åka och handla all julmat tidigt på morgonen och sen åker vi hem och svidar om för att ge oss in till stan och köpa de sista julklapparna och supa in den sista julstämningen på stan.

Granen måste vi också fixa i morgon och på kvällen ska den kläs och sen ska alla julklapparna läggas därunder. Tomteproblemet är inte heller löst, men det är nog jag som åker på att bli tomte i år. Vi har ingen äldre man kvar i släkten på Hasses sida så det är ingen självklarhet vem som ska vara tomte.

Många blir vi i alla fall. Vi är alla barn och Hasses syster har sin sambo och deras sex barn med sig så med farmor blir vi 16 personer! Vi spelar ju fotboll på julaftons förmiddag så i år blir vi åtta i varje lag!! Nice!

Nu ska jag ägna kvällen åt att skriva listor för hur jag ska få ihop morgondagen (jag älskar listor) och sen ska jag bara njuta av min ledighet!!

Ha det gott!

På bättre humör....

Nu har man vilat över helgen och på jobbet hade vi bara åtta barn. Det betydde att vi för första gången på evigheter hade tid att prata med varandra. Vår chef kom på ett möte där vi gjorde klart för henne om att situationen är outhärdlig. Barnen går upp i tid och nu kommer vi ha 16 barn varje mellanmål om ingen är sjuk. Eftersom vi är ute så mycket är de sjuka väldigt sällan. Vi kommer att få hjälp v 2 och v 3 men sen får vi klara oss själva. Vi började diskutera vår innemiljö igen och vi har försökt nästan allt. Vi fick dock lite ny energi så vi möblerade om hela eftermiddagen och det blev riktigt bra. Vi hoppas kunna minimera "springet" inomhus och i stället få barnen att sitta ner med meningsfulla aktiviteter. Grindar så de små barnen begränsas till en yta anpassad med deras saker och ett rum med massor av inspiration för de äldre. Vi håller tummarna för att det faller ut som vi tänkt oss.

I kväll har jag inte gjort många knop. Hasse spelar innebandy och jag har suttit och kollat över mina räkningar och min ekonomi för dec och januari. man får väl passa på att betala av kameror och datorer nu när räntorna är så låga för om ett halvår börjar de höjas och sen höjs ju elen också...ja det är ett pusslande. Hela livet är ett pusslande....ibland ett ganska roligt sådant ibland inte.
Mer snö väntas och det är helt underbart nu när allt är helt vitt och ljust!!

Ha det gott alla!

 


Denna fina godisskålen...

fick jag av alla barn och föräldrar på vår avdelning! Glad blir man av lite uppskattning!


Två arbetsdagar kvar.....

I går satte jag upp en väggdekoration i sovrummet..piffade upp den lite grann. På andra väggen har jag förstoringar av naturbilder jag tagit på Almö och i dagarna kom jag på att det hade varit trevligt med förstoringar som julklappar, men nu är det försent att beställa. Det får bli till någons födelsedag i stället.

...och snön fortsätter vräka ner. Underbart med lite julkänsla! Hasse fick skotta hur länge som helst för att få bort allt och i dag fick vi reda på att vi ska vara delaktiga i att skotta vår väg och det har ingen talat om för oss. Kanske det är därför våra grannar blänger på oss (eller rättare sagt grannfrun). Nåt har hon i alla fall emot oss för hon har inte hälsat sen vi flyttade hit.Jag tog det lugnt på morgonen och sen körde jag till Bea på en fika. Efter det satte jag på julmusik på spotify och började slå in julklappar. Det blev en hel del......Hasse satsade på att köpa en såg och sen gav han sig ut i skogen för att hitta sig en gran. Moloken kom han tillbaka efter en lång stund- utan gran. Vi får köpa en i morgon i stället.

Efter en god hamburgare (med massor av tillbehör) hämtade jag Julia i stan och därefter gick Annie och jag till Blekingeplantan på julmys. Vi var sena så julmyset var över och åsnan var på väg hem, men lite julstämning blev det i alla fall.För ca 2000 kr kan du få en så här snygg marchallgran.......Nog är det en inspirerande butik??Så här fin var min julgran när vi kom hem...Nu blir det myskväll och en laddning inför morgondagen...som sagt två dagar kvar....
sen är det semester!!!!!!!!!!!!!!!!!

Julhandel

I dag 19 december skulle Hasse börja med sina julklappar. Jag är faktiskt färdig med mina. I år blir det varsin ganska dyr sak till Maja och Emil och sen lite smått och gott. Vi gick genom hela stan och betade av önskelistorna och sen tog vi en god fika på Lennarts. Mysigt. Annie hade vi lämnat hos farmor. Det enda som störde mig lite var att Hasse gick omkring i en Sveamössa =) för mig är det en tonårsmössa......

Vi hann också med en runda utåt Amiralen och Slottsbacken och en liten sväng på Trossö igen. Sen var jag sååå trött i mina ben. Det roliga var att jag handlade upp mina pengar på mig själv och mitt hus i stället för att spara dem nu när jag väl var färdig med mitt. men nej då. Jag köpte örhängen, en ring och en tröja på Esprit - allt i turkost! Snyggt blev det! Jag skulle kunna handla en hel garderob på Esprit- de har så snygga kläder- det är bara kronor som fattas. Till mitt hus köpte jag en ny julig badrumsmatta och ett matchande duschdraperi. Nu vill jag bara ha en röd gardin också så är även badrummet färdigt inför julafton.

När vi kom hem började vi med maten. Kött, pommes, grönpepparsås och en god sallad. Vi fick äta framför TV:n för det är ju hockey. Sveriege mot Tjeckien......för mig ganska ointressant så jag bloggar i stället.

Ha en mysig kväll..det går knappt att inte ha det mysigt när snötäcket brer ut sig utanför fönstret och ljusen är tända !

 


Nu e det fredagsmys

Tänk - redan 18 december! I går kväll var vi på julpysselkväll i Emils klass. Det var trevligt, men det hade nog varit änu trevligare om man inte jobbat på dagis. Jag är inte supersugen på att pyssla på min fritid =) Maja och Annie var oclkså med och eftersom Adrian och Emil går i samma klass så var ju Elvira där till Majas stora glädje!

    

  

I morse var jag i kyrkan och tittade på barnens skolavslutning.....
Det var i Amiralitetskyrkan. Stämningsfullt med sång av barnen och tal av världens bästa rektor!
Elvira var också med =)

      

Sen var jag på mitt jobb som placerinsansvarig som jag är på fredagarna!

På kvällen var jag och tittade på gymet som ska öppna i Nättraby. Jag skrev in mig så den 10 januari kör vi i gång!!

Sen var det tacos, mys, spotify och en utflykt med en förälder som glömt en overall på förskolan. Vad gör man inte för sitt jobb...???

Trevlig kväll!

 


Juletid 17 december

Jag har kommit på att det blir så mycket att skriva om när man bara gör ett inlägg varannan månad!!

Julstämningen börjar infinna sig även hos mig. Den kommer sakta krypande när det börjar närma sig.
Det började med att Maja blev skolans lucia...Emil och jag ordnade ett litet arrangemang till köksbordet. Han valde fat och dekorationer och jag betalade och såg glad ut =) Mysigt blev det ialla fall
Jag handlade hem ingredienser för att göra julgodis istället för lussekatter som ändå ingen tycker om och igår var det dax.


Resultatet blev helt okej. Mozartkulor och mandelchoklad

     

Vi har haft julpysselkväll och julfest på jobbet och i tisdags hade vi julfest i Annies klass. En trevlig tillställning med lite skönsång från barnen, lekar med barn och föräldrar och tomtebesök.På tal om tomtebesök hade vi ett sådant när vår förskola hade julfest i skogen i går. Minst fem barn var så rädda för denna gubbe så de skrek och julfesten blev deras mardröm. Ska man skrota tomtebesök i förskolan funderar jag på?

Nu sitter jag här och tittar ut genom mitt fönster mot skogen och det är helt vitt. Grenarna är så härligt tunga av snön och det är bara att njuta- rätt som det är har det töat bort igen. I går kväll när jag kom hem samlades barnen och grannens barn utanför köksfönstret och gjorde årets första snögubbe och de var så härligt blöta och rosiga om kinderna när de kom in igen. Det är bl a i de stunderna jag är såå glad över att vi har ett hus och inte sitter inne i en lägenhet som vi gjorde förra året vid denna tiden. Däremot kan jag sakna alla promenade på stan i julskyltningstider. Jag har inte gått på stan en enda gång ännu, men på lördag är det dax för då ska Hasse köpa sina julklappar och jag som är klar med mina ska vara med som moraliskt stöd!!

I kväll är det julpysselkväll i Emils klass!

Vi ses igen....snart hoppas jag!

 


RSS 2.0