30 mars

I dag skulle jag öppna 6.15 på jobbet och jag var såå trött. Det gäller att sätta på två kannor kaffe så man vaknar! Ja vi är en del som njuter av en kopp på morgonen.


Jag var på möte på fm och helt plötsligt var kl 13 och då slutade jag. Vi skulle dock sitta och planera påskfest och utvcklingssamtal kl 15 så jag gav mig ut och sprang ca 5 km och idag gjorde jag det på 31 minuter. Målet är att springa på 30 eller mindre. Nu hade jag i och för sig motvind och ett obekvämt linne under jackan så de första två km gick nog lite sakta. Jag fick låna min kollegas MP3 och då går det mycket lättare att springa. Sen hann jag hem för att duscha innan jag åkte tillbaka på planering. Jag skulle fortsätta med den sunda linjen hade jag tänkt så jag tog en banan i bilen tillbaka och en apelsin i väskan. Då hade mina underbara kollegor ställt fram en chokladkartong!!Där slutar dagens karaktär....jag går från planeringen efter 2 timmar något stinn i magen....

När jag kom hem låg det tvätthögar och ropade på mig, källsortering som ville in i sina behållare och en liten tjej som ville ha förkläde på påskfesten i morgon. Jag ringde min vän och förälder på jobbet - Anne som är en ekorre- dvs hon samlar på allt och givetvis hade hon inte bara ett utan två förkläden. Vi fick en rundvisning i hennes fina hus på köpet! Bra jobbat Henrik!

Innan vi åkte dit körde vi inom Ella och piipens skattkammare och hittade en skitsnygg svart jacka till Annie för 100:-  Jag rekommenderar den affären med öppet tre timmar tre dagar  i veckan men med kanon priser och ett stort sortiment för alla med barn upp till strl 134-140. Ju mindre klädstorlek desto större utbud!

   

  

Finns lite leksaker, pussel, spel och böcker också

Fina ord om mormor

Detta skrev min moster om sin mamma som är min mormor

24/3 Tre år sedan mamma somnade in
Lilla mamma. det är så tomt utan dig och pappa. Jag saknar dina samtal kvart över nio varje morgon. Jag saknar dina tokiga kommentarer Jag skällde på dig för att du svor som en tok alltid. Jag saknar när du frågar.. hur e det pian lilla? Jag saknar till och med när pappa var arg så han studsade mellan varven. Jag kan inte ringa dig och fråga om recept på goda bullar jag kan inte ringa pappa och få råd om kloka saker. Men det jag kan göra är att prata om er med mina barn så dom vet vilka ni var. Adrian saknar din god sås och ditt goda kött.Han saknar alla tokiga byggen med morfar. I söndags var vi hos Lena och firade Therese, Lena och Emil. När vi åkte hem sa jag till Adrian, tänk om aldrig mormor funnits. Då hade inte många varit i Listerby denna dag. Inte Lena, Kenth, Jag, Therese, Marie, Dick, Moa, Jacob, Emil, Maja, Adrian och Elvira. Tack mamma för livet till alla oss. Det var tomt utan dig där. Jag saknar er varje dag och ni finns med mig i mitt hjärta, där dör ni aldrig. 
  Detta skrev hon en annan dag


Visst e det fint. Kan fortfarande se mamma framför mig sitta där. Detta var hennes lilla paradis. Som hon brukade säga... YYY så gott däka lila...SÅ HAR DENNA HELG PASSERAT

I FREDAGS VAR JAG PÅ ANSTÄLLNINGSINTERVJU HELA FÖRMIDDAGEN OCH JAG GJORDE MITT ALLRA BÄSTA. NU ÄR DET BARA ATT VÄNTA I EN MÅNAD PÅ SVAR OM VEM SOM FÅR TJÄNSTEN.DET ÄR LÅNG TID. AV 30 SÖKANDEN VAR DET 7 PERSONER UTTAGNA TILL INTERVJU FÖR 4 TJÄNSTER. JAG HAR GOTT MOD OCH HOPP, MEN DET ÄR JU INTE SÅ KUL FÖR CATTA OCH JESSIKA OM JAG SLUTAR - VI HAR VERKLIGEN KUL IHOP OCH JOBBAR JÄTTEBRA TILLSAMMANS.

JAG JOBBADE HELA EM OCH SEN VAR DET DAX ATT ÅKA HEM TILL LINA, JENNIE OCH HANNA. MINA SYRROR VILLE TRÄFFA MIG SÅ VI LAGADE MAT IHOP SATT OCH DRACK VIN OCH PRATADE. VI KOM ALDRIG UT FÖR VI HADE SÅ TREVLIGT! VID HALV 2 TOG JAG EN TAXI HEM OCH DET ÄR JU INGA BILLIGA HISTORIER, MEN DET ÄR PRISET MAN FÅR BETALA NÄR MAN INTE BOR KVAR I STAN.I LÖRDAGS VAR JAG LITE BAKIS OCH SKULLE TA BUSSEN TILL STAN FÖR ATT HÄMTA BILEN OCH GÅ PÅ SPINN OF HOPE. JAG VAR INTE LADDAD FÖR ATT SPINNA I EN HEL TIMME, MEN DET GICK. DET VÄRSTA VAR ATT JAG ALDRIG SUTTIT PÅ EN SPINNINGCYKEL I HELA MITT LIV. DU KAN LÄSA MER OM SPINN OF HOPE PÅ http://www.spinnofhope.se/
MAN CYKLAR FÖR BARNCANCERFONDEN OCH ALLA PENGAR MAN SAMLAR IN GÅR DIT OAVKORTAT. VI VAR ETT LAG PÅ 12 PERSONER FRÅN 3 FÖRSKOLOR I VÅRT OMRÅDE! SVETTTIG VAR JAG I ALLA FALL EFTERÅT OCH DET FICK BLI MIN TRÄNING FÖR DENNA DAG!APROPÅ TRÄNING HAR JAG SOM MÅL ATT SPRINGA VARANNAN DAG- OM JAG HAR DET SOM MÅL KANSKE DET BLIR AV I ALLA FALL TRE DAGAR I VECKAN OCH DET ÄR BRA TYCKER JAG. I MÅNDAGS OCH ONSDAGS SPRANG JAG OCH I GÅR BLEV DET SPINNING SÅ I MORGON SKA JAG SPRINGA IGEN! DET ÄR SKÖNT NÄR MAN KOMMER IN I DET IGEN. MINA SKOR OCH TRÄNINGSOVERALL JAG FICK NÄR JAG FYLLDE ÅR VAR HELT PERFEKTA!

EFTER SPINNINGEN ÅKTE JAG HEM OCH SEN BAR DET IVÄG TILL BOLAGET, WILLYS OCH CITYGROSS FÖR PÅ EM SKULLE HASSES FAMILJ KOMMA PÅ LITE FEST OCH FIRA ATT JAG HAR FYLLT ÅR. VI GRILLADE, DRACK EN OCH ANNAN ÖL OCH VIN SAMT ÅT MASSA GOTT OCH DESSUTOM SLÄCKTE VI HELA HUSET KL 20.30. DET ENDA SOM GICK I GÅNG KL 21 VAR TV.N EFTERSOM HASSE OCH PELLE INTE KAN MISSA EMKVALMATCHEN I FOTBOLL MELLAN SVERIGE OCH PORTUGAL. JAG HAR INGA SVÅRIGHETER ATT MISSA SÅDANA HÄNDELSER.
DET VAR VI OCH EN GRANNE TILL SOM SLÄCKTE AV DE HUSEN JAG HAR KOLL PÅ - BLEV LITE BESVIKEN FÖR JAG TRODDE FLER SKULLE HAKA PÅ DETTA.IDAG HAR JAG HAFT EN STÄDDAG. JAG HAR VERKLIGEN SYSTEMATISKT GÅTT IGENOM RUM EFTER RUM OCH DAMMTORKAT, DAMMSUGIT, PUTSAT FÖNSTER MM. hÖLL PÅ I 6 TIMMAR OCH SEN ÅKTE JAG TILL WILLYS OCH HANDLADE FÖR VECKAN T.O.M. TORSDAG. EFTER KYCKLINGEN MED ROTFRUKTSWOK VAR DET BARA LITE PLOCK KVAR SEN KRÖP JAG NER MED MIN DATOR FÖR ATT BLOGGA, KOLLA FACEBOOK OCH ANNAT VIKTIGT! JAG HAR PENSEER SOM VÄNTAR PÅ ATT PLANTERAS-KANSKE HINNER JAG DET I MORGON.

HÖRS I MORGON!


Ny familjemedlem

Vi har ju vår norska skogskatt Bertil, som är 3 år och väger över 10 kg. Idag har han fått en kompis, en flicka, också hon en norsk skogskatt på 6 år men endast 4 kg. Vi glömde fråga efter hennes namn så det får vi hitta på själva. Berit är hon för fin för att heta annars passar det ganska bra ihop med Bertil. Det är inte heller ett passande namn på en så fin katt men om man sätter PRINS framför blir det genast mycket bättre.Hon är så söt och van vid andra katter. Bertil har aldrig sett något annat djur så han bara sitter och vaktar på henne och fräser åt denna lilla tjej. Att en så stor katt kan vara så feg!


Här smyger han på henne

Jag lovade bilder på Hasses påskpynt i vår trädgård;Förutom fjädrar köpte han också små flaggor till framsidan och till balkongen på baksidan!Vet du vad jag gjorde i lördags när vi skulle åka till Maxi och handla! Som vanligt vet jag aldrig var jag har alla saker och när barnen satt sig i bilen hittade jag inte min nyckelknippa. Jag gjorde ett tafatt försök att hitta dem men gav upp ganska snabbt. Tog min xtra nyckel till bilen och lånade Majas nyckel till huset, låste och körde iväg. Vi åkte till Amiralen, parkerade och låste bilen och gick in och handlade. Vi skulle handla kläder till festen så vi var inne på Lindex länge och väl. När jag kom ut ur affären skulle jag lägga ner varor i bagaget och gissa vad som satt i bagaget? Just det, nyckelknippan, jag hade ju tömt bagaget innan vi skulle åka för att få plats med allt jag skulle handla. Fatta vilken tur att de inte åkte av på E22 i farten eller blev stulna på parkeringen. Dessutom var det ju bara att köra i väg med bilen. Såna saker har jag gjort otaliga i mitt liv!

I dag har jag varit ledig från mitt jobb och varit med Annie på Nättrabyskolan som hon ska börja på efter påsklovet. Hon hittade snabbt kompisar och eftersom hennes lärare och fritidspersonalen gav ett så varmt mottagande kändes det nog ännu bättre. På tisdag ska hon dit igen på påskfest men då jobbar jag så då får hon vara där själv.

I morgon sker det nåt mycket spännande och jag är mycket nervös men laddad. Vad det är återkommer jag till!!

Av den orsaken var jag i alla fall hemma hos moster Nina som förutom att vara min moster och vän även är min frisör. I dag trollade hon bort det gråa med lite färg från Schwartzcopf .Jag blev genast lite snyggare, men mina finnar som jag får en gång i månaden kunde hon tyvärr inte trolla bort. Däremot rekommenderade hon äppelcidervinäger mot finnar och olivolja till håret.
 

Josef Frank

Jag hade ingen aning om vem han var innan jag började googla efter vad mina tapeter kommer ifrån. OM jag behöver mer ville jag veta var man kan hitta dem. Det visade sig att mina fondtapeter i mitt nya hus är designade av Josef Frank!
Den ena heter ELDBLOMMAoch den andra heter PARADISETI mitt hem blommar just nu en otroligt fin porslinsblomma

  

Jag har dessutom en sambo som ÄLSKAR påsken så nu har han påskpyntat trädgården med fjädrar!Det är för mörkt nu, men det kommer foto på detta!

Födelsedagar

Allvar vad det ja- jag har haft en blackout och lagt in min andra mailadress vid inloggningen så jag har inte komit in på bloggen på en vecka- mycket frustrerande eftersom jag senaste veckan haft ett par tillfällen att blogga loss!

Våren är ett enda hysteriskt födelsedagsfirande
Jan 4,12,24,28  Feb 21,23,24 Mars 2,23 (jag och mamma),24 (min son) April 8,10,14 (min dotter) är exempel på datum då mina närmst sörjande fyller år . Snacka om utgifter!!I år passade även min sambos syster på att gifta sig i smyg och bjöd på baluns i lördags. Då krävdes nya kläder till alla familjemedlemmar och dessutom skor för man kan ju inte gå på fest i vinterkängor!
Jag kände mig ganska nöjd eftersom jag är så pass kort att jag kan handla på barnavdelningarna i strl 170. Hittade en snygg klänning på Lindex som också därmed köptes till hyfsat pris.Eftersom jag börjat träna igen fick jag ett par nike löparskor av mamma och Gunnar i födelsedagspresent,
 


ett löparställ av Hasse från SOC

SOC PALDAN PANT BLACK
så nu ska jag ta vårruset på 30 min eller under den 11 maj!
Dessutom fick jag ett snyggt halsband av Marie och en Orgasmotron av Maja!

Så vad är en orgasmotron? Jo en sån här!Till hårbottenmassage! Jag utlyste en tävling på jobbet om att gissa på vad detta ord kan betyda..konstigt nog tänkte alla på nån form av apparat?                                                                       

I torsdags var jag med mina förskolebarn på Skogsgrinden och då fick vi se två härliga vårtecken;

Några myror har börjat röra på sig!

Emil fyllde år dagen efter mig och min mamma samma dag så vi slog ihop kalasen i lördags.
Min moster och morbror var där!


Emil fick inlines, nikeskor och  Green goblin

I dag på morgonen sjöng vi för honom och då fick han solglasögon, jeans, bionucle, popball och venom


Dessa två tillhör spiderman och han tycker de är hur häftiga som helst!!???

Så har jag nu äntligen internet och kan börja blogga igen!

Jag trodde aldrig jag skulle klara mig utan internetuppkoppling, men det gjorde jag - i två månader!! Har helt kommit av mig i bloggtänket men jag vill ändå berätta lite om vad jag har gjort sen sist!! Vill bara börja med att säga att jag firar två saker idag. För det första har jag internet och för det andra har min käre mosters sambo varit hemma hos mig och satt upp en vägg så att Emil fått ett helt eget rum. Det blev litet men kommer att bli supermysigt när jag har möblerat klart. Sen ska vi ju måla, tak, väggar och lägga nytt golv!

Elvira har ju fyllt 1 år och hennes mamma 32 så vi har varot på kalas!


Det var samma dag som branden i Karlskrona så det var kö ut från stan hela dagenSå här fin var tårtan till ElviraOch denna var till oss andraJag säljer en tvättmaskin och torktumlare om någon vill köpa. Står och tar plats i garaget!Denna fina blomma fick jag av Theo och hans familj för att jag var så snäll och körde till jobbet en lördag för att hämta ett par kängor de skulle ha med till fjällen. Det kostade vårt rektorsområde 5000:- eftersom jag drog igång larmet!!Jag fick en biljett till Ulf Lundells konsert av min pappa och Rita i julklapp! Jag var sjuk, men gick ändå! Konserten var sådär tycker jag. Jag hade influensan i en vecka. Då tappade jag några kilo så sen hade jag motivation att börja röra på mig igen...nu laddar vi inför vårruset. I går kväll gick jag en långrunda på 8 km med en kär gammal vän! Har också börjat springa- målet är varannan dag och jag ska få ett par nya löparskor av mor när jag fyller år!Vi har varit i vår trädgård hela heljen! Det har varit helt underbart. Räfsat, rensat och letat vårtecken. Det finns mycket perenna växter men inte mycket vårblommor. kan bero på att vi bor precis vid skogen så rådjuren tar dem, men jag hittade i alla fall lite snödroppar och några krokus.PÅ jobbet har vi delat upp oss så vi pedagoger jobbar efter vad vi är intresserade av. Eftersom jag brinner för matte och naturvetenskap håller vi på med vattenexperiment för fullt! Barnen älskar det!Ja det var en liiiten uppdatering- nu ska vi se om jag kan komma igång på allvar igen!
Kram kram

RSS 2.0