Lite av varje....

Det blev en bra att -göra- färdigt -dag i går. Jag skrev mina ledighetsansökningar, anmölde mig till fkassan för vab och det bästa- jag hittade en kamera som jag köpte så bye bye alla mobilfoton, nu ska jag äntligen ta lite riktiga bilder!!!!

De sista bilderna jag tog med mobilen lade jag över i datorn i går.....kolla gärna in hattfesten från 27 september!




Så här bor Bea till på söndag....



En dag när maja hade fotbollsträning kombinerade Emil och jag läxläsning med en utflykt. Vi gjorde läxan i solnedgången på Bryggareberget...  

Emil blev så glad när han hittade Karlskronas största sortiment på glutenfria produkter på MAXI!!
Kan jag verkligen äta allt detta goda?? undrade han med lysande ögon


Denna enorma regnbågen stod över mig i går kväll när jag skulle gå hem från jobbet....
Annie hoppades på att den slutade i vårt hus för om man hittar regnbågens slut får man önska sig något =)

    

I kväll ska jag på kalas hos Johannes som blivit stoor - 21 år GRATTIS!

Snart ska jag hämta min kamera...

Tessan


Ljuvliga morgon

Som sagt- jag har bnörjat dricka blutsaft och känner mig redan mycket piggare. I stället för att sova när jag har sovmorgon valde jag att hämta tidningen, sätta på kaffe och ta en promenad med Annie till skolan. Det duggregnade men det var så mysigt att bara gå och prata samtidigt som man fick röra på sig. När klockorna ringt in gick jag ner på slingan och ut i skogen en runda innan jag landade in på jobbet en timme innan jag börjar. Nu sitter jag här på kontoret med en kopp kaffe och njuter....

Jag kommer på att jag fortfarande inte anmält till försäkringskassan att jag var hemma med Emil i torsdags. Det är så sällan jag är hemma och vabbar så jag har ingen rutin på det där. En annan sak jag har glömt är att jag skulle lämna in semesteransökan för min ledighet den 1 och 2 september när jag var i Malmö och sprang..hm jag har ingen rutin på det heller.

När jag promenerar har jag min reflektionstid och man hinner tänka väldigt mycket. Idag reflekterade jag denna stegräknartävling har gett effekt på min syn på att gå. Innan tog jag bilen vart jag än skulle men nu tar jag gärna benen och upptäcker att det inte tar så mycket längre tid. I går när jag träffade min familj på pappas sida som inte ser mig så ofta sa många av dem att de tyckte jag gått ner i vikt och blivit "smal på ett snyggt sätt". Sånt blir man väldigt glad av att höra.. promenaderna är nog ganska avgörande när det gäller den biten tror jag....

Jag reflekterade även kring mitt jobb att det kanske var en tanke med att jag fick jobbet att ansvara för placering av förskoleplatser ....det är något en rektor måste kunna och vara rejält insatt i...det visste jag inte innan. Kanske det ökar mina chanser att få en rektorstjänst i framtiden?? Om jag skulle få en sån tjänst kanske jag har råd att spara ihop en resa till min farbror på Seyshellerna. han driver ett hotell och restaurang där nere och igår raggade han kunder....de som vann hattävlingen fick en gratis middag på hans hotell....man fick dock betala resan själv =)

På tal om gratis fick jag av min yngsta syrra höra att jag ska med på Ladies Night i november. Hon hade vunnit 4 biljetter och vi är ju 4 systrar på pappas sida och för henne var det självklart att det var oss hon skulle ta med.....snällt!!

Jag är ute efter en digital systemkamera på räntefri avbetalning. Jag har ju fotat väldigt mycket förr (framförallt naturbilder) och känner att det hade varit så kul att få börja med det igen. Har man en systemkamera kan man använda den manuellt och ställa in slutare och bländare själv och få fantastiska resultat. Dessutom blir ju bloggande lite roligare om du har bra bilder! Jag letade lite på internet igår men hittade ingen bra sida........

Nu ska jag snart börja jobba! See u!

27 september

Så nu är det exakt 18 dagar sen jag skrev fast det känns som hur länge sen som helst. Mycket händer på 2½ vecka. Annie har fyllt år, jag har haft en svacka men har börjat dricka blutsaft och är på väg upp. Vår stegräkningstävling håller fortfarande på och denna vecka är det första veckan som jag får BÖTA!! Jag klarade inte 9000 steg/dag..........


Förra söndagen var jag fotograf på Beas bröllop och det var underbart att få följa henne från nyvaken mysdressklädd tjej till färdig brud. Sen var det vigsel i rådhuset och middag på Lorentzberg! Det var en surprice - hon trodde vi skulle vara hemma hos Mattias föräldrar. Jag höll ett tal också, skulle skrivit ner det till Bea och ramat in det i en tavla, men glömde lappen under en servett på bordet så den åkte i soporna! Några bra kort blev det i alla fall, men ni får inte se dem riktigt än...måste redigera dem först. Bea ligger på stranden i Turkiet just nu lyckligt nygift <3

Denna helgen har varit kanon! I går hade vi vår trädgårdsdag som jag längtat så efter! Hämtade ved hemma hos mamma som vi staplade snyggt!



Klippte ner perenner, tog bort ogräs, gödslade med kompost, flyttade rosor och andra växter, klippte gräset och räfsade. Jag har björnbärsbuskar som invaderar trädgården så jag fightades med de taggarna innan vi avslutade med att grilla en god köttbit för att sen krypa ner i soffan. En mycket välbehövlig hemmadag!


I dag har det varit en kalasdag! Först hade vi barnkalas för Annie och hon hade valt att bara bjuda  tjejerna i sin klass (9st). Det kom 6 och det var gott nog. Jag är förvånad över vilken ljudnivå 6 7-åringar kan hålla!!! Hjälp!
Vi bjöd på hamburgare och glass, vi lekte två lekar och som tur är hade jag Julia som lekte med barnen ute.
När det kalaset var slut var det dax för mig att åka på 75-årskalas hos farmor.

Det var  Höstfest i tält- gärna med festlig hatt!! Först fick vi goda tilltugg och champagne på verandan( jag drack vatten eftersom jag körde) Sen var det dax att gå in i tältet för att få trerättersmiddag. 

    
Farmor har alltid varit förtjust i Elvis och helt plötsligt stod han där i egen hög person och sjöng för henne. jag har aldrig sett henne lyckligare. Det var pappa och hans bröder som hyrt in elviskopian Markus..nånting...och när han sjöng Love me tender var farmor tvungen att stå upp och hon bara njöt! Så lyckat.


Det var även prisutdelning för bästa hatt..

Det var helt underbart att få träffa alla. Farmor,farfar,pappa,Rita, mina tre underbara systrar som jag inte träffar så ofta, mina systerbarn Emilio och Rasmus, mina två farbröder, Per som bor på Seyshellerna och Göran som bor i Östersund !! 

Annars har dagarna bjudit på vardagstristess som jobb, läxläsning, läxläsning, läxläsning, handling, matlagning, diskning och städning......


Onsdagen den 9 september

Vi har haft planering på mitt jobb idag. Då ska man hinna; revidera verksamhetsplanen, skriva ny kvalitetsredoovisning och mål samt åtgärder för att nå målen. Dessutom ska vi planera HUR vi ska jobba med barnen. Ska vi ha något tema/projekt? Vi ska också ta ställning till hur vi vill ha hemsidan, samt om vi vill laga frukosten eller mellanmålet. Dessutom var vi tvungna att lägga en beställning på saker vi behövde köpa till avdelningen, fixa med barnens dokumentationspärmar och rensa bland allt skit som låg överallt. Jag tror jag tömde 5 pärmar med papper som inte fyllde nån funktion. Allt detta skulle göras mellan 9 och 14.45....

KL 15 skulle vi vara på Skogsgrinden- en äventyrsförskola som jobbar med äventyrspedagogik. Det bygger mycket på kamratövningar och samarbete och det fick även vi prova på. Enkla övningar med enkel rekvisita, men som ger väldigt mycket. Vi fick även höra en saga som min egen mamma berättade (hon jobbar ju på den avdelningen) och hon trollband allihop när hon berättade om sagoäventyret där barnen skulle hitta pulvret som skulle hällas i grytan med giftet som förgör alla träden i skogen...för att hitta pulvret var du tvungen att ha nycklar och för att få nycklar skulle du passera olika delar av skogen.  I triangellandet, rektangellandet och cirkellandet ska barnen klara olika samarbetsövningar för att få en nyckel. Sen skulle barnen hitta koder ..ja jag kommer inte ihåg allt men jag är  avundsjuk på barnen som har fått möjlighet att gå på den avdelningen!

När jag kom hem hade Hasse grillat fläskfilé och sen var det bara att ladda för fotbollen. Det är ALLTID så att det är skitmatcher när jag tittar. Dessutom kom det enda målet precis när jag var på toa =(

Återigen skulle Hasse upp och läsa sin bok vid nio så då fick jag lite tid till jobb (igen), facebook och även lite skrivande här i bloggen. Nu ska jag sova för i morgon har jag ju schemalagd styrketräning kl 8.00!


Tisdag 8 juni

Efter jobbet körde jag raka vägen till gymet för att göra mitt styrketräningspass för andra gången. Härlig tid att träna då det nästan är tomt på gymet. Hämtade Annie på fritids och sen åkte vi hem för att laga mat.

Vissa dagar sitter det två tonåringar hemma som precis har ätit, vissa dagar är de inte hemma alls och vissa dagar som den här är de SUPERHUNGRIGA! VI HAR INTE ÄTIT PÅ HELA DAN FÖR DET VAR SOPPA SYNDROM!! Snabbt på med mat och servera!!Efter mat och disk körde jag till Maxi för att köpa present till en tjej i Annies klass som ska ha kalas på torsdag efter skolan. Jag pantade även burkar och flaskor samt köpte en softshelljacka till Emil (som fortfarande ligger och solar på Mallorca!!) Sen körde jag och tittade till min vän Kina och sen moster Nina.

Hasse har skaffat sig en bok (den första jag har sett honom läsa under våra år hop!) så han gick och lade sig kl nio för att läsa. Jag har jobb så det räcker och blir över så jag satt med det i en timme ungefär innan det var sängdax. När jag väl kom upp i sängen kom jag på; JAG HADE JU INTE LÄST DAGENS BLT, ner och hämtade den. Ett måste att se vad som hänt i världen och Blekinge innan jag somnar!

Måndag 7 september

Jag älskar faktiskt mitt jobb just nu. Trodde det skulle bli skitjobbigt med 4-5 barn födda 08, men tvärtom- de inger ett lugn i gruppen. Dessutom är det ju såå mysigt att få mysa lite med de små liven. Men det jag älskar allra mest på jobbet är mina två underbara kollegor.....vi kompletterar varann så bra- har samma barnsyn och samma syn på det mesta- sen är vi självklart olika som människor, men vi behöver ALDRIG lägga energi på att diskutera. Vi är nästan alltid överrens direkt. Befriande och kul!

Denna vecka ska vi gå 8000 steg om dagen. Jag tog bilen till jobbet, men gick en runda på lunchen och efter jobbet var jag och Annie och handlade för veckans middagar. Maten bestod idag av pannbiff, pot gräddsås och lingon till övriga familjen. Jag åt pannbiff med stekta grönsaker i form av röd lök, morötter, stekta kantareller och palsternacka. Efter det lät jag maten sjunka en stund sen bar det av på en löprunda. Annie fick till sin stora glädje följa med mig på cykel. Jag har alltid musik i öronen, men det kunde jag ju glömma efter 100 meter - Annie pratar oavbrutet..Det var bra- hon "drog" upp mig för ryttarliden och sen är det nästan en och en halv km nerförsbacke..

Vi gjorde rundan på ca 30 minuter så det var ett bra tempo. I morgon ska jag styrketräna...skönt att ha kommit igång..

Efter löprundan möblerade jag om Majas rum och hallen utanför- blev superbra. Nu är kl 22. Jag måste hoppa in i duchen för i morgon börjar jag sju!!!

Kram så hörs vi i morgon!

Så är man igång igen!!

Jaha då är denna helgen över och som vanligt har jag varit igång dubbelt så mycket som jag tänkt från början.
Jag har suttit på akuten med en vän och det händer ju saker hela tiden och vi fick faktiskt höra ganska roliga kommentarer från vänthytten bredvid..en äldre dam som skulle berätta om sin avföring och hon var inte blyg i sina beskrivningar....Vi väntade i tre timmar på att få höra att min vännina skulle skickas hem med alvedon. Jag tror det är nåt betydligt allvarligare och om det visar sig så vara fallet gör vi en anmälan. Punkt slut!

Kvällen i går tillbringade jag i goda vänners lag på 2 rum och kök vars specialitet är fondue och det är ju supergott. Har man aldrig provat ska man göra det, men det är ju inget prisvärt alternativ precis. I går fick det vara värt det för vi skulle bjuda vår vän Bea på en kväll för att hon ska gifta sig om två veckor. Vi hade det jättetrevligt och vi gick även på o´leareys. Jag åkte hem redan kl elva. Hade bestämt mig för att ta det lugnt och ordnat med skjuts och dessutom var jag pigg dagen efter.

Efter min sedvanliga kopp kaffe-och tidningsstund i sängen på lördag- och söndagsmorgnar var det dax att börja dagsverket. Annie och Julia hade bestämt sig för att byta rum och det krävs lite planering för att alla möbler ska vara flyttbara utan att nåt annat står i vägen. Dessutom ska allt dammtorkas och dammsugas, gardiner och lampor, tavlor och garderober ska också bytas. Det tog nästan sex timmar att få ordning på allt, men då stuvade jag om i våra garderober också...det blev bra!!

Jag har infört städdag på söndagarna då jag förutom det sedvanliga städarbetet också fördjupar mig i ett projekt. Förra veckan var det badrum och dusch som fick en extra dos rengörning och denna veckan blev det av naturliga skäl alla garderober.

Jag har blivit ganska hurtig efter sommaren. En kollega på jobbet har infört en stegräkningstävling där vi v 33 började med 6000 steg/dag - 42000 steg /vecka. Sen ökar vi gradvis med 500 steg varje vecka. I morgon ska vi alltså klara 8000 steg per dag eller 56000 på en vecka. Det har inneburit att jag ofta går till och från jobbet. jag går 3 km varje lunch. Jag springer ibland- dock inte lika ofta som jag önskar, men det kan bli en kvällspromenad om jag ser att jag inte kommit upp i dagens steg. Jag tackar min kollega Linda för detta - hon har fått fart på många av oss.

Syrran och jag var i Malmö och sprang I FORM-loppet i tisdags och det var riktigt dj-a skittungt!!Jag har ju inte varit den mest aktiva löparen denna sommaren och en mil är det ett år sen jag sprang. Kämpade mig ändå igenom loppet på 1 timme och 3 minuter vilket var 8 minuter bättre än förra året! Därför borde jag vara nöjd, men det kändes inte bra i år- trodde jag skulle ramla ihop redan efter halva loppet..

Jag har skrivit in mig på GYM! Min rygg är sämre än någonsin så jag måste!! För att få ihop allt med heltidsarbete och barn och deras läxor och fotbollsträningar har jag faktiskt börjat schemalägga min träning. Så på tisdagar när jag slutar tidigt styrketränar jag en timme och på tordagarna när jag börjar sent likaså. Mellan 8 och 9 tränar jag innan jobbet börjar kl 9.30. Löpträningen ska jag försöka lägga däremellan. Jag springer ganska bra på kvällarna, men nu när det blir mörkt så tidigt gäller det att hitta upplysta rundor.

Mina barn är med sin pappa och hans familj på Mallorca. De landade i morse och ska vara där en vecka. De är värda det- jag har inte kunnat ta dem utomlands sen de var små så jag är glad för deras skull!!

Jag ska bli bättre på att blogga. Det var länge sen nu och jag har helt enkelt inte haft lusten! Kände ett tag att alla visste allt om mig och då bestämde jag mig för att sluta, men samtidigt är det ju ett sätt att få ner sin vardag sina tankar och idéer på pränt så nu har jag bestämt mig för att fortsätta. Jag får väl schemalägga det också!!

Så nu alla gamla och nya läsare! Ge inte upp! Radera inte länken till denna sida för jag har bestämt mig att fortsätta. Bestämmer jag mig för nåt så blir det så - jag är ju vädur =)

RSS 2.0