Kalkon- en stor dag för Nilssons

Att göra en kalkon och avnjuta den tillsammans med familjen är en tradition hos Nilssons. Så idag prick kl tolv skulle det ställas in en kalkon i vår ugn och en hos svägerskan på gatan ovanför oss.
Nu ska ni få reda på hur man tillagar en kalkon;
1.


Gnid in hela kalkonen i citronsaft av en halv citron. Salta och peppra hela kalkonen

2.


Ta bort påsen med levern och halsen som också ligger i kalkonen. Fyll den
med persilja, äppelklyftor och katrinplommon. In i ugnen i 225 grader.
Den ska stå ca 1 h /kg så den skulle vara färdig på 4 timmar.

3.


Den ska ösas ofta och mycket. När den fått färg ska man vira in vingarna
och lårbenen med folie.

4.


Det blir hur mycket mat som helst av en kalkon. Till denna serverar man
potatis, sås, äpplemos, brysselkål, vinbärsgelé och saltgurka. Till efterrätt
serveras äpplepaj med hemlagad vaniljsås!

5.


Vi var 17 personer som åt av två kalkoner det räckte och blev t.o.m över

Prova gärna!! Supermysig dag


Ett ord på vägen; Underskatta inte det lilla- det kan vara fröet till något stort!

Kommentarer
Postat av: Anne

Jösses vilken middag! Det verkar ju hur gott som helst.

2008-11-03 @ 17:51:41
URL: http://annef.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0