Måndag 25 januari

Helgen har passerat och den gick för fort som vanligt! I lördags var vi bjudna på kalas och i söndags spelade Julia DM i fotboll. Tyvärr gick de inte vidare till slutspel =(

I dag har jag haft medarbetarsamtal och lönesamtal med min chef. Ett mycket trevligt samtal som avslutades med att jag berättade att jag sökt ett jobb och av 185 anställda kom jag och fem andra personer till intervju. Där befinner jag mig nu....jag väntar på att få svar och de skulle höra av sig i slutet på nästa vecka. Jobbet är som chefsassistent på arbetsförmedlingen. Ett administrativt jobb där jag ändå får möta människor hela dagarna och inte sitta instängd på ett kontor. Det hade passat mig bra tror jag. Jag älskar mitt jobb som jag har nu, men jag vill prova att göra något annat. Jag har ju i 4 år väntat på en rektorstjänst, men jag har tröttnat på att vänta så nu antar jag denna utmaningen i stället. Skulle jag nu inte få detta så sitter jag ju inte i sjön. Då fortsätter jag jobba i barngrupp och inväntar en ev rektorstjänst =)

I eftermiddag har jag varit och handlat lite och sen har vi bara varit hemma och tagit det lugnt. Läxorna har påbörjats och de gör vi klart i morgon. Sen kommer snön igen på onsdag har jag hört! Jag är såååå trött på denna snö nu vill jag ha vår!!!

Nu tittar jag och Maja på spårlöst- en underbar återförening där två bröder sökt upp sin mamma. Jag vet hur de känner sig..jag träffade ju min pappa första gången när jag var 16- en märklig men underbar känsla. De här bröderna fick tre systrar på köpet och det fick ju jag också! Tänk att det är 21 år sen!! Känns som igår........

Reflektion

När man ser bilderna från Haiti sätts ens egna problem i nya perspektiv. Många har förlorat allt. Det är fruktansvärt att förlora EN närstående , men alla? hela familjen, alla dina vänner, ditt jobb och ditt hem. Allt. Ja det är fruktansvärt. Vi får hjälpa till med det lilla vi kan. Pengar. För vi har så vi klarar oss och alla jag känner iallafall har en 50 lapp att avvara. Nu hjälps vi åt att hjälpa. Här är Röda korsets inbetalningsnummer.

sms:a AKUT till 72900 för att skänka 50 kr
Sms:a AKUT200 till 72900 för att skänka 200 kr

Du kan även sätta in valfritt belopp på plusgiro 900800-4 eller bankgiro 900-8004. Märk talongen med "Haiti".

100 kr räcker till 4 vattendunkar, 200 kr räcker till köksutrustning för en hel familj, 350 kr räcker till 10 filtar, 500 kr räcker till utrustning för att reparera hus 1 000 kr räcker till 7 hygienpaket.

Redan onsdag den 19:e

...och i morgon kommer ett efterlängtat barnbidrag. Jag har pengar men de är avsatta till lånen som kommer denna månad, Jag har dock fått nalla av dem både nu och då, men nu är det över...bara 12 månader kvar till nästa januari.

Just nu halvligger jag i sängen med laptopen i knät och med spikmattan under mig. Det är skönt i alla fall efteråt och jag inbillar mig att jag sover bättre när jag legat på den. I dag slutade jag tidigt och jag tog min friskvårdtimme direkt efter jobbet. Jag körde mitt första styrketräningspass sen oktober så jag tog det ganska lugnt. Sen kämpade jag i ca 15 minuter på crosstrainern. Skulle gärna tränat längre,men jag har ju bara en friskvårdstimme, sen måste jag hämta Annie på fritids.

Jag är fortfarande otroligt duktig med min LCHF kost utan att bli manisk. Har nämligen oerhört svårt att inte ta ett enda chips när de står framme och läskar mig. Det är det enda jag inte kan motstå. Alla goda mackor, pasta, ris potatis, och allt som har med vetemjöl skippar jag gladeligen. Jag mår helt enkelt mycket bättre om jag inte stoppar i mig den typen av mat =) Till frukost gör jag gärna omelett.
Till lunch äter jag ofta gårdagens middag och till middag blir det samma som övriga familjen, men i stället för kolhydrater äter jag grönsaker oftast blomkål och broccoli. Jag gör också ofta en fet sås till med antingen grädde eller creme fraiche som bas (eller båda) Min favorit är baconinlindad kyckling med ädelostsås. MUMS! De riktigt entusiastiska LCHF:arna undviker alla grönsaker som växer under jorden (rotfrukter) men jag älskar wokgrönsaker med morötter så det äter jag. Frukt äter jag också fastän det anses vara för sött.

Jobbet har blivit riktigt kul att gå till igen. Glada kollegor och barn är toppen för humöret och roliga kommentarer får man höra flera gånger om dagen. Barn är så underbart spontana! När jag är på så gott humör smittar det av sig på min vilja att bry mig om hur jag ser ut så denna vecka har jag färgat håret, klippt mig och vaxat ögonbrynen. Jag klarar inte av att plocka ögonbrynen själv. Det gör för ont för lång tid. Då betalar jag hellre en mindre summa pengar och så gör det bara ont en sekund eller två. Det är det värt tycker jag!
Jag är lite  trött på att det kommer mer snö nu. Det känns som att vi kan det nu. Jag hatar när bilen är så grymt skitig både på in- och utsidan. Det är ett ilandsproblem - jag vet , men det kryper i mig varje gång jag ska köra. Samtigt är jag för snål / lat för att tvätta den eftersom den blir lika skitig igen efter en dag.

I morgon är det en ny dag med förhoppningsvis helt nya möjligheter- det ser jag fram emot!!

Ha det bra!!

Oj.....

...vad veckan sprang iväg och nog kom vi in i vardagstrallen. Det var dock ingen vardagslunk utan mer ett maraton. Shit vad jag har fått pussla för att få ihop denna veckan. Vi hade AP-träff med jobbet som var obligatorisk samtidigt som Emil hade innebandyträning i tisdags...farfar ryckte ut och hjälpte mig med det. På onsdagen hade Maja fotbollsträning och jag jobbade länge, samtidigt som de båda hade behov av läxhjäkp. Lösningen blev att de fick komma till mig på jobbet så fick vi lösa det den timmen mellan jobb och träning. Jag hann med ett besök hos moster under tiden Maja tränade. I torsdags jobbade jag länge och på kvällen var det ytterligare läxor som Emil behövde hjälp med.

Denna veckan har det varit lite extra körning till skolan på morgnarna för Maja har inte haft något busskort- det pajade innan jul. Hon har fått med sig pengar de dagar jag inte kunnat köra. Nästa gång hon kommer till mig ska dock det nya busskortet kommit så då slipper jag det momentet.

Jag har också försökt få in en rutin på min egen träning- försöker träna tisdagar och torsdagar i anslutning till vägen till och från jobbet. Ska också försöka få in ett pass på helgen. Denna helgen tänkte jag passa på när resten av familjen är på hockey.

Idag ska vi köra en runda och titta på vad vi ska köpa när pengarna kommer in. Vi måste fixa en dörr till Emils rum. Man blir hemmablind och har vant sig vid att det bara är ett hål i vägggen, men Emil skulle nog tycka det var skönt om han kunde stänga in sig i bland.  Vi ska också kolla på möbler- bara för att bli inspirerade. Jag skulle också vilja måla om vårt sovrum...ja det är mycket man vill...vi får väl ta lite i taget =)


Sista helgen på jullovet 9-10 januari

I lördags skulle jag egentligen velat packa matsäcken med varm choklad och åkt till pulkabacken med barnen. Men jag hade en del "måsten" som jag var tvungen att ta itu med. Vi började med att åka till Stadium för att köpa ett underställ till Maja. Utomhusträningarna börjar på onsdag så det var nödvändigt. Sen for vi in till stan för att byta en julklapp som Emil fick. Trots att det var flera veckor sen jul och trots att vi inte hade kvitto fick han ändå ett tillgodokvitto. Trevligt bemötande!! Det är inte ofta Maja jag och Emil umgås själva på stan så vi gick och tog en fika. Vi gick också i affärer och avslutade med Mc Donalds. När barnen var små och de tog sina happy meal´s var det ett ganska billigt alternativ, men nu gick det på över 200 spänn och då tog jag inga pommes =(
Men gott var det =) Mc Feast är min favorit!!Maja skulle spela träningsmatch i stan så efter Mc Donalds åkte vi hem till moster Nina och drack kaffe och kollade in hur mysigt de fått det i sin nya lägenhet.

Mathen var mot Rödeby och det gick riktigt bra för Maja. Hon var tuffare i dag än innan och hon petade tom in ett mål!! Kul!

På kvällen var vi lite uppdelade. Maja och Annie satt i hennes rum och spelade spel. Julia, Kevin och Hasse kollade på film, Emil och jag satt i hans rum och kollade på mer barnvänlig film- Asterix och Obelix i Egypten- ganska kul faktiskt!

Jag gick inte och lade mig så sent men i dag kom jag inte upp ur sängen! Jag var helt slut. Klockan var elva när jag kom ner i köket och skulle sätta på kaffe i dag. Vi kände att vi borde göra nåt med barnen men vi visste inte vad. Till slut bestämde vi oss för att trotsa vinden och åka skridskor vid Tallholmen. Det blev lite farande för oss för först var vi tvugna att åka till stan och hämta barnens skridskor som var hos deras pappa.

Sen åkte vi till Tallan och åkte. Det var en häftig och nästan otäck upplevelse att vara ute på isen när vinden tog tag i en. Man kom upp i så hög fart så man inte kunde hantera sin åkning. Både jag och barnen fick slänga oss ner på isen för att få stopp. Sen skulle vi tillbaka hela vägen i motvind och bitande kyla. Nej det var bättre att åka på den skottade "rinken" inne vid bryggan idag.Efter en timmes åkning och den klassiska varma chokladen och korvsmörgåsen körde vi in Maja till fotbollsträningen. Sen lagade vi trerätters middag. Hasse skulle ha kycklingklubbor, jag skulle ha baconinlindade kycklingfiléer med grönmögelost och barnen skulle ha lasagne. Blev nästan fyrrätters för Emil har ju sin egna lasagne med "sin" pasta. När jag hämtat Maja var det dax att äta och sen har vi bara tagit det lugnt och inte gjort så mycket...en härlig avslutning på veckan. I morgon börjar barnen i skolan så nu ska vi in i vardagstrallen med tidiga morgnar, läxor, träningar, kvällsmöten mm

Jag experimenterar en del med min nya kamera. Jag tog denna bilden på Emil, men jag vet inte hur jag gjorde- det blev ganska läckert. Emil själv tycker den är otäck....han ser ut som ett spöke säger han!Nu kollar jag på Johan Falk. Jag borde sova men det är ju sååå spännande =)

Vi hörs!

Så var det fredag igen och veckan har just tagit slut.........

Arbetsveckan alltså- igen! I dag har jag jobbat administrativt och jag stormtrivs med det. Jobbar 1½ timme, fikar, jobbar 2½ timme, Lunch, jobba 1½ och sen lite kaffe igen...så har man det...så har många det, men så har vi inte det i barnomsorgen och jag tror inte man har det inom vård och omsorg heller!

Det passar mig jättebra att sitta vid datorn, analysera, planera, organisera, ringa lite och dricka lite kaffe.....

Nog om det. Efter jobbet körde jag till Bea på en snabb kopp kaffe. Hon får det så fint i sin nymålade hall och i sitt nymålade sandfärgade vardagsrum..

Jag hämtade barnen i stan, var på leksakshuset och hämtade Majas mössa och vantar som hon glömde där i går!! (jo det är sant - hon har ärvt glömskan från mig det stackars barnet) Sen handlade vi på Willys och lämnade Maja och hennes vän hemma hos kompisen. Jag började med maten när Maja ringde på den fasta telefonen för jag svarade inte på min mobil. Jag fiskade upp en mobil från fickan med en bild på Wilma- BEAS MOBIL - hur har den hamnat där?? Jo på den lilla kaffestunden lyckades jag få med mig hennes mobil hem (i min ficka)...det roliga är att jag ofta glömmer saker hemma hos henne, men jag har aldrig fått med mig annat än alla hennes tändare (på den tiden vi rökte =)) jag har helt enkelt lite kleptomani i mig- kanske är det därför alla pennor försvinner på jobbet?

Tror nån att Bea blev förvånad när jag ringde och sa att jag hade hennes mobil????? NOT!!
Lika lite förvånad blev jag när hon sa att hon inte märkt att mobilen varit borta i nästan tre timmar!

Jag började ju mitt nya LCHF liv i måndags och det har gått superbra!!! Det enda som är jobbigt är chipsen och ostbågarna på kvällarna- har ju blivit lite extra godsaker nu när barnen haft lov.
I dag har jag ätit två ägg och en tomat till frukost, wokade grönsaker och keso till lunch, två clementiner hos Bea och alla härliga tacotillbehör utan tortillasbröd till middag......Jag har också köpt hem bacon kycklingfilé, grädde och cr.fraiche till goda såser *slurp*

Hasse kollar på hockey-TV på datorn och jag kollade på mina bilder....jag tycker denna var så läcker från dagarna på isen..kolla in solstrålarna i bakgrunden

Jag har också försökt göra i ordning Majas rum. Hon fick en fönsterlampa och en väggdekoration i julklapp som vi satte upp. Tavlan har Hasses syster målat och katten heter Bertil.Saknas bara en matta och lite fler detaljer.........

Nu ska jag mysa vid TV:n och kanske ta en stund på spikmattan =)

Vi ses!


Trettondagen

....och sovmorgon igen! Sov alldeles för länge i dag. Jag steg inte upp förrän halv elva. Satt en stund i soffan med mitt kaffe och tittade på Biggest looser (slutar aldrig förundras över amerikanare). När jag vaknat till blev det omelett- japp- nu har jag börjat med LCHF igen- en period!
Jag körde ut Annie till en kompis och de skulle åka lite skridskor. På hemvägen källsorterade jag ett antal papperskassar (det fylls ju på så snabbt). Min plånbok har blivit kvar på jobbet och där är det larmat så jag kommer inte in. Jag hatar att vara utan plånbok. Jag fick pengar av Hasse så jag kunde tanka och köpa mig en korv - UTAN BRÖD - på eftermiddagen. Jag hade bestämt med Kina att vi skulle ta en promenad tillsammans runt Saltö. Brändaholm är så gulligt sommar som vinter...

 

Det är tredje dagen i rad som jag rör på mig under en sammanhängande period på 30 minuter eller mer.....bra början...nu ska det bara bli en god vana!

När jag kom hem var alla på hockey. Jag älskar att vara helt ensam hemma. Jag har ingen radio, ingen musik utan bara tystnaden! Jag har tänt ljus och nu ligger jag i min säng och skriver. I kväll ska jag äta baconinlindad kycklingfilé med grönsaker och ädelostsås. Resten av familjen skulle ha kött med hasselbackspotatis- också gott, men jag ska ju inte äta potatis i mitt nya liv =)Kina lånar min bil i morgon så jag ska till jobbet via fritids för att lämna Annie. Det är en bit så då blir det rörelse i 30 minuter i morgon också!

5 januari

I går var det måndag och nu är det bara en vecka kvar av barnens skollov innan vardagen är tillbaka på riktigt. Denna julledigheten har varit enormt skön och välbehövlig!

I går kväll när Hasse kom från jobbet körde jag in till Nina och Micke och tittade på deras nya våning. 3 rok fördelat på ca 120 kvm i två plan. Urläcker!! (tyvärr lämnade jag kameran hemma) Jag hjälpte dem att packa upp några kartonger i köket. De är så duktiga för de har båda slutat röka och i dag har de hållt uppe i fem dagar. För en som inte röker låter det kanske fånigt, men det är skitbra gjort av dem och jag hoppas att de peppar varandra när suget sätter sin sida till!  Efter en kopp kaffe var jag tvungen att åka hem till Annie för Hasse skulle iväg och spela innebandy.Det var inte jättekul att jobba idag- jag hade mycket hellre legat kvar i sängen och druckit kaffe med min tidning.
Jag jobbade bara mellan 7 och 12 och därefter var det bara att hem och packa för att åka till Växjö äventyrsbad.
Hasse hade förkortad arbetsdag så han slutade också 12 så därför kunde han också åka med. Marie (min syrra) och hennes familj var där och även mamma och Johannes. Jag träffar inte min familj så ofta (förutom mamma som jag jobbar ihop med) men nu har jag träffat dem fyra dagar i rad!! Nu behöver jag inte ha dåligt samvete på ett tag över att vi inte hinner ses i alla fall! Jag lämnade kameran hemma så några badbilder blev det inte - det är nackdelen med en dyr kamera- att man inte vågar ha den med sig överallt!

     

I morgon är det röd dag- IGEN och ännu en sovmorgon! Häääärligt!

3 januari

Jag blir lite konstig varje nytt år. Det är så mycket jag vill ändra på och är det nån gång man ska göra det så är det i samband med ett nytt år. Jag vill äta bättre mat (men så känner vi nog lite till mans efter alla helger) jag ska genomföra milen i år igen - denna gången midnattsloppet i Göteborg som jag gjorde 08 (då är det alltså dags att börja träna) Jag vill ha mer tid för mina vänner som jag träffar alltför sällan (då måsta jag ju ta mig den tiden) och jag vill dessutom ha ett annat jobb (då är det väl dax att jag skaffar mig det). Jag vill dessutom vinna pengar så jag kan betala av min bil, mitt CSN och lite småprylar jag tagit på avbetalning mm. Jag vill sälja vår båt som vi ändå inte kommer att utnyttja så det lönar sig. Jag skulle också vilja bygga om vårt badrum, bygga ett uterum och måla om huset......

Nåväl jag har inte börjat med något av ovanstående ännu..

I stället har jag njutit av min ledighet. Vi har varit på middag hos mamma en av dagarna och varit barnlediga en hel kväll. Då åkte vi till Citygross och köpte delikatesser som vi gillade. Vi enades om räkstuvning på toast, räkor, choritzo, skagenröra, räksallad, brieost och lufttorkad skinka. Hasse ville ha musslor (jag fattar inte hur man kan äta detta) och grön sparris jag ville ha färsk pasta med kyckling och vitlök (Hasse fattar inte hur man kan äta detta). Till efterrätt valde jag pringelschips med dip och Hasse valde Raider (fast den heter inte så nuförtiden) Till denna delikata buffé drack vi vin och kollade på Flickan som lekte med elden!I dag var vi på Tallholmen och åkte skridskor......jag är som Bambi men med lite träning går det bättre och bättre.

Kanske jag hinner ner en runda i morgon också innan Hasse kommer hem. När han kommit hem ska jag in till Nina och hjälpa henne att packa upp grejer i den nya lägenheten..

Vi hörs igen!

RSS 2.0